Şehir Hatları'ndan yolcularına sigorta

Şehir Hatları yolcuları, seyahat süresince yaşayabilecekleri her türlü sağlık problemine karşı sigortalı oluyor.

Şehir Hatlarından yolcularına sigorta
03 Ocak 2013 Perşembe 11:37 tarihinde eklendi.

 

Uygulamaya göre rahatsızlık geçiren yolcular tıbbi danışmanlık, kara ambulans hizmeti, sağlık araç-gereç temini ve medikal bilgi köprü hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
 
İstanbul’un iki yakası arasında aylık ortalama 4 milyon yolcu taşıyan Şehir Hatları, seyahatler esnasında sağlık problemi yaşayan yolcularına sağlık sigortası yapıyor. Proje ile  vapurda veya iskelede yaşanabilecek bir sağlık sorununda, personel sağlık merkezini arayarak yolcuların tıbbi danışmanlık hizmetinden yararlanmalarını sağlayacak. Yolcular, acil ve ilk müdahalenin ardından hastaneye transfer edilecek. Hastaların yakınları, bilgi köprü sistemi ile bilgilendirilecek.
 
Uygulamada tıbbi danışmanlık, kara ambulans hizmeti, sağlık araç-gereç temini ve medikal bilgi köprü sistemi gibi hizmetlerin olduğunu belirten Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, “Yolcularımız,  iskeleye geldikleri andan, gemiden tahliyelerine kadar geçen süre de her türlü sağlık problemine karşı sigortalı olacak. Özellikle gemilerimize inip binerken yaralanma, düşme, saldırı gibi ani gelişebilecek durumlara karşı, acil sağlık alanında eğitim görmüş uzman ekipler tarafından erken müdahaleleri yapılarak gerektiği durumlarda yolcularımızın hastaneye transferlerini hızla gerçekleştireceğiz. Yolcular, iskeleye adım atmalarından Şehir Hatları’nın faaliyet alanlarının dışına çıkana kadar geniş kapsamlı acil sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. ” dedi. 
 
 

CİHAN