Şehit 2 askere Van'da tören

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'ndeki Ortaklar Karakolu'na bağlı Hapuşt Tepe Üs bölgesine saldıran PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan 2 asker için Van'da tören düzenlendi.

Şehit 2 askere Vanda tören
03 Mayıs 2016 Salı 10:18 tarihinde eklendi.
HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan, Van'da yapılan törenle memleketlerine uğurlandı. 
 
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar Askeri Üs Bölgesine PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan şehit oldu. Şehitler için bugün Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van 6’ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, kamu kurumlarının müdürleri ve askeri yetkililer katıldı. Tören şehitlerin öz geçmişlerinin okunması ve saygı duruşuyla başladı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehitler tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak uçağa götürüldü. Duanın ardından Şehit Piyade Onbaşı Muttalip Soylu Niğde’ye, Şehit Piyade Er Ayhan Erdoğan ise memleketi Bartın’a uğurlandı.