Şehit asker için askeri tören

Diyarbakır’da eşiyle semt pazarını gezerken arkasından yaklaşan kişilerce silahla vurularak şehit edilen Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Necdet Aydoğdu (24) için tören düzenlendi.

Şehit asker için askeri tören
30 Ekim 2014 Perşembe 14:13 tarihinde eklendi, 1.368 kez okundu.
 Törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda asker, şehidin annesi, eşi ve kardeşleri ile arkadaşları katıldı.
 
Diyarbakır’ın Bağlar Körhat Mahallesi'ndeki semt pazarına eşiyle birlikte giden Astsubay Aydoğdu, iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Aydoğdu, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Başından vurulduğu için beyni zarar gören Aydoğdu’nun ilerleyen zamanlarda beyin ölümü gerçekleşti, sabaha karşı ise şehit oldu. Şehit Aydoğdu için görev yeri Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene; Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra şehidin ailesi ve çok sayıda asker katıldı. Tören, ambulansla alana getirilen Türk bayrağına sarılı şehit cenazesinin katafalka konulmasıyla başladı. Ardından dua edildi ve özgeçmişi okundu. Cenazenin getirildiği sırada şehidin ailesi ve silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
 
ÖZTÜRK: YAVRUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ 
 
Cenaze törenine katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, şehidin eşi Esra Aydoğdu, annesi Selma ve kardeşlerine başsağlığı dileğinde bulundu. Bu sırada şehidin hamile eşi ağladı, başını Öztürk’ün göğsüne koydu. Öztürk ise şehidin eşini sakinleştirmeye çalıştı. Öztürk, daha sonra şehidin annesi ve kardeşlerine başsağlığı diledi ve onları sakinleştirmeye çalıştı. Orgeneral Öztürk, şehidin annesi Selma Aydoğdu’ya, şehidin eşini işaret ederek; 'Sahip çıkalım. Yavrumuza sahip çıkacağız.' dedi. Şehidin cenazesi daha sonra kargo uçağına bindirilerek Ordu’ya gönderildi.
 
TÖRENE İSTİHBARAT VE TERÖR DAİRE BAŞKANLARI DA KATILDI 
 
Bu arada, Diyarbakır’da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de katıldı. İki gündür Diyarbakır’da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü heyetinin üst üste toplantılar yaptığı biliniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dün Bağlar ilçesinde toplantı halindeyken aynı şekilde astsubay saldırıya uğramış ve şehit olmuştu.