Şehit ere veda!

Siirt'in Pervari İlçesi İğneli Jandarma Karakolu'nda cinnet getiren er Samet Maya'nın silahından çıkan kurşunlarla şehit olan 3 askerden 21 yaşındaki İlyas Tezer, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde toprağa verildi.

Şehit ere veda!
06 Şubat 2013 Çarşamba 14:11 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

 

Pervari'nin İğneli Jandarma Karakolu'nda dün cinnet getiren er Samet Maya, G-3 otomotik tüfekle koğuşta açtığı ateş sonucu erler İlyas Tezer, Kemal Kayar ve Mustafa Yelman şehit oldu. 
 
Aynı tüfekle intihara teşebbüs eden Samet Maya, ağır yaralı olarak götürüldüğü Ankara GATA'da tedavi altına alındı.Şehitlerden İlyas Tezer'in cenazesi Diyarbakır'da yapılan otopsini ardından helikopterle memleketi Bingöl'ün Genç İlçesi'ne getirildi. 
 
Şehit Tezer için Genç Kültür Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 49. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Genç Kaymakam Vekili Şeref Aydın, Genç Belediye Başkan Vekili Şaban Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Metehan Yaşar ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.Bekar olan ve geçen yıl babası Hasan Tezer vefat eden şehit İlyas Tezer'in ailesinin yanında kullandığı iznin ardından bir hafta önce birliğine döndüğü belirti. Cenaze töreninde şehidin 5 çocuk annesi Besile Tezer'in büyük üzüntü yaşadığı görüldü. Tezer, kılınan cenaze namazının ardından Genç'in Tarlabaşı Köyü'ne götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

DHA