Şehit pilotun ismi yaşatılacak

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yurt dışından döndükten hemen sonra F 16 Savaş uçağı ile Amanos dağlarında düşerek şehit olan Aksaraylı Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un baba evine giderek ailesine, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diledi

Şehit pilotun ismi yaşatılacak
20 Mayıs 2013 Pazartesi 21:43 tarihinde eklendi.


Aksaraylı Hava Pilot Hamza Üsteğmenin şehit olduğu haberini yurt dışında aldığını ve derin bir üzüntü duyduğunu belirten Başkan Nevzat Palta, Şehit Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un babası Yunus Gümüşsoy’a başsağlığı ve sabır dileyerek şunları söyledi

“Bizim geçen hafta içerisinde Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyetine bir ziyaretimiz olmuştu. Türkiye belediyeler birliği ile beraber 200 civarında bir arkadaşla gitmiştik. Tabi bu yurt dışında bulunduğum süre içerisinde özellikle bizi de hakikaten çok üzüntüye boğan milletimizi üzüntüye boğan ailesini yakinen üzüntüye boğan Aksaraylı hemşerilerimizi üzen bir olaya şahit olmuştuk.

Aksaraylı hemşerimiz Hamza Gümüşsoy kardeşimiz pilot üsteğmen Hamza kardeşimiz Hatay civarında bir uçuş yaparken maalesef elim bir kaza sonucu diyelim şehit düştü. Genç bir kardeşimiz. Babası Yunus kardeşimizi ben yakinen tanıyorum. Eskiden dostluğumuzda var. Bildiğim içinde daha da fazla üzüntü duyduk.

ŞEHİDİMİZİN ADINI BİR SOKAĞA VERECEĞİZ

Tabi bu arada Sayın başbakanımız özellikle aramışlar. Babası kendisi söyledi. Taziyede bulunmuşlar. Sabır dilemişler. Oda ailede çok güçlü bir moral desteği oluşturmuş. Onu da gördüm ben. İşte hava kuvvetleri komutanı buraya gelmiş.

Yine neredeyse her gün görev yaptığı yerdeki havacı arkadaşları geldiğinden bahsediyorlar. Tabi giden canı geri getirmez ama moral anlamında ben bu bütün olayların bütün gelip gitmelerin taziyelerin de sonuçta aileye bir güç kattığını özellikle belirtiyorum.

Allah rahmet eylesin Allah mekânını cennet eylesin diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki meclis toplantısında da uygun bir sokağı inşallah onlarında uygun gördüğü diyebilirim veya bulunduğu bölgelere yakın olabilir inşallah meclisten bir karar alıp o sokağın caddenin ismini de inşallah Hamza kardeşimizin ismini koyacağız.

Şehit Hamza Gümüşsoy diye. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Tekrar Allah rahmet eylesin diyorum. Allah başta ailesine yakınlarına milletimize sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun”.


CİHAN