Şehit polis Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Bingöl'den karayolu ile memleketi Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne getirilen şehit polis Murat Yıldırım'ın naaşı ve Sanayi Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helalik alındı.

Şehit polis Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
24 Ekim 2016 Pazartesi 00:09 tarihinde eklendi.
Bingöl'den karayolu ile memleketi Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne getirilen şehit polis Murat Yıldırım'ın naaşı ve Sanayi Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helalik alındı. Ardından Çimento Cami'ine getirilen şehit polis Yıldırım'ın naaşı, burada dini vecibeleri yerine getirildi. Daha sonra şehit Yıldırım için kılınan cenaze namazına Kaymakam Mehmn Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Şehit polisin naaşının bulunduğu tabut omuzlara alınarak, "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları arasında, Ergani Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Burada okunan duaların ardından şehit Yıldırım'ın naaşı Kürtçe yakılan ağıtlar arasında toprağa verildi. Defin sırasında şehit Yıldırım'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.
 
Şehit polis 28 yaşındaki Murat Yıldırım'ın bir yıllık evli olduğu ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
 
Ergani - Esat TAŞTEKİN/DİYARBAKIR (DHA)