Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor

Antalya'da bir benzin istasyonunda çevreye ateş açan bir kişiyi durdurmak isterken vurulan ve hastanede şehit olan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit polis son yolculuğuna uğurlanıyor
23 Şubat 2012 Perşembe 10:18 tarihinde eklendi, 1.328 kez okundu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet Binasında düzenlenen törene polis memuru eşi Gülhan Gökcan, lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki kızı Gizem, ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki oğlu Gökalp Gökcan, Antalya Vali Vekili Fuat Ergün, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile mesai arkadaşları katıldı. Törene katılanlara şehit emniyet müdürünün fotoğrafı dağıtıldı.
    
Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de çelenk gönderdi.
    
İstiklal Marşı'nı ağlayarak okudu

Törenden yaklaşık 10 dakika önce alana gelen Gülhan Gökcan, arkadaşları ve kadın polis memurlarının yardımı ile ayakta durabildi. Tören alanında uzun süre gözyaşı döken Gökcan, çocuklarına sarılarak acısını dindirmeye çalıştı. Gökcan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, mesai arkadaşlarının gözyaşları arasında tören alanına getirildi. Uğur Gökcan'ın 8 yaşındaki oğlu Gökalp Gökcan, törende İstiklal Marşını yüksek sesle okudu ve uzun süre gözyaşı döktü.
    
Törende konuşan Antalya Emniyet Müdür Vekili Oğuz Oral Aydın, Gökcan'ın vatanın bekası, huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gittiği görevde şehit olduğunu söyledi. Türk milletine başsağlığı dileyen Aydın, ''Görevini layıkıyla yapmaya çalışan Uğur Gökcan vahim bir olay sonucunda şehit oldu. Onu yaşatmaya çalışacağız ve hiçbir zaman unutmayacağız. Emniyet teşkilatında 14 yaşından 41 yaşına kadar görev yaptı. Biz uğrunda öldüğü değerleri her zaman yaşatacağız. Şehidimiz yüreğimizde başımız her zaman dik olacak'' dedi.
    
Uğur Gökcan'ın cenazesi Antalya Müftüsü Ahmet Çelik'in okuduğu duanın ardından cenaze arabasına konuldu. Bu sırada töreni izleyen bazı vatandaşlar da Gökcan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesine dokunarak uzun süre ağladı.
    
Uğur Gökcan'ın cenazesi Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopter Kütahya'ya götürülmek üzere çok sayıda polis aracının eskortluğunda Antalya Havalimanına götürüldü.
    
Uğur Gökcan'ın cenazesinin Kütahya merkezde bulunan Ulu Cami'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verileceği belirtildi.