Şehit polisin cenazesinde emniyet müdürü isyan etti

TUNCELİ'de Şehit Narin Bulut Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi, Elazığ'da düzenlenen tören ardından memleketi Adana'ya uğurlandı.

Şehit polisin cenazesinde emniyet müdürü isyan etti
05 Eylül 2015 Cumartesi 15:57 tarihinde eklendi.
Tunceli İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, "Terör örgütünün siyasi koluna da bir çift sözüm var; sizin bu şehit ailesine acaba söyleyecek bir sözünüz var mı? Siz bu şehit ailesinin daha 1 aylık olan çocuğuna ne diyeceksiniz? Hani siz barışçıydınız? Nerdesiniz? Ben diyeyim; Vurduğumuz teröristlere yardım etmek için cansiperane bize saldırıyorsunuz. Sizlere, destekçilerinize ve dün karakolda görev yaptığımız sırada bizlere taşlı- sopalı saldırıda bulunanlara hepinize lanet olsun" dedi.
 
Tunceli'de dün saat 11.20 sıralarında Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırıda polis memuru 30 yaşındaki Murat Savaş Kale şehit oldu. Çatışmada 2 PKK'lıdan 1'i öldürülürken, diğeri yaralı ele geçirildi. Polis merkezine düzenlenen saldırıda 2 ateş arasında kalan ve ağır yaralanan 26 yaşındaki Ayten Günhan ise, kaldırıldığı hastanede bu sabah kurtarılamadı. PKK'lıların saldırısında şehit olan polis memuru, 30 yaşındaki Murat Savaş Kale için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. 
 
Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, MHP Milletvekili Yavuz Temizer, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehit polis memurunun mesai arkadaşları ve şehit polisin yakınları katıldı. 
 
BABA: KURBAN OLAYIM SİZE BAŞKA ŞEHİT VERDİRMEYELİM
 
Şehit polis memuru Murat Savaş Kale'nin emekli polis olan babası Beşir Kale, geçirdiği felç nedeniyle tekerlekli sandalye ile katıldığı törende gözyaşlarını tutamadı. Beşir Kale, kendisine başsağlığı dileyen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'na teşekkür ederken, "Sağ olun sayın valim. Vatan sağ olsun. Bu hainlere fırsat vermeyelim" dedi. Vali Zorluoğlu ise, "İnşallah elimizden gelen her şey yapacağız. Bunları temizleyeceğiz" dedi. Şehit babası Beşir Kale daha sonra şunları söyledi:
 
"Fırsat vermeyelim. Bunlar kalleş. Allah sizlere uzun ömürler versin, Allah sizleri korusun. Benim oğlum gitti bir daha başkasının oğlu gitmesin. Benim oğlum şehit oldu, başka şehitler olmasın. Ben de uzun süre çalıştım. Bu hainler kalleşçe arkadan vurduktan sonra ne yapalım, inşallah bunların kökü kazınır. Başka şehitler vermeyelim kurban olayım sizlere başka şehit verdirmeyin. Ben de 1978-80 de Zonguldak’ta görevliydim yaralandım. Cenab-ı Allah bizi öldürmedi, bunlara fırsat vermedik, siz bunlara fırsat verdirmeyin, artık şehit verdirmeyin."
 
Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, şehit babası Beşir ve annesi Makbule ile şehidin eşi Belgin’e taziyelerde bulunduktan sonra şehidin babasına olayı anlattı. Vali Kaymak, "İçeride çalıştığı için çelik yelek giymiyor. O sırada olay çıkıyor kurşun göğsüne isabet ediyor. Kader çağırıyor" dedi. 
 
Törene 40 günlük oğlu Yusuf Nihat ile katılan şehit polis memuru Murat Savaş Kale'nin eşi Betül Kale ise sürekli gözyaşı döktü.
 
"DAĞLARDA GEBERECEKSİNİZ"
 
Törende konuşan Tunceli İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, yapılan kalleşçe saldırıyı insan olarak sindirebilmenin mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: 
 
"Yapılan bu kalleşçe saldırıyı her şeyden önce insan olarak sindirebilmek mümkün değil. Teröre ve destek verenlerin lanet üzerinde olsun. Siz hainler dağlarda sürünecek ve gebereceksiniz. İnsanlık dışı alçakça saldırıları düzenlemeyenler, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklardır. 30 yıldan fazladır bu ülkeye ihanet eden bu terör örgütünün siyasi koluna da bir çift sözüm var; Siz bu şehit ailesinin daha bir aylık olan çocuğuna ne diyeceksiniz? Hani siz barışçıydınız? Hani siz demokrattınız? Hani siz barış güvercini uçuruyordunuz neredesiniz? Nerde olduğunuzu ben size söyleyeyim Terör cenazesindesiniz. Vurduğumuz teröristlere yardım etmek için cansiperane bize saldırıyorsunuz. Sizlere, sizin destekçilerinize ve dün karakolda görev yaptığımız sırada bizlere taşlı- sopalı saldırıda bulunanlara hepinize lanet olsun, sizleri kınıyorum." 
 
Konuşmaların ardından Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, duası yaptı. Şehit polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi polisler tarafından cenaze aracına taşındı. Şehidin eşi Betül Kale kucağında 1 aylık oğlu Yusuf Nihat ile eşinin tabutunun yanında, "Yiğidin oğlu ağlamaz dedim bakın ağlamadı" diyerek gözyaşı döktü.
 
Törenden sonra şehit polis memuru Murat Savaş Kale’nin cenazesi uçakla memleketi Adana’ya gönderildi.
 
'BAŞKA ŞEHİTLER OLMASIN'
 
Tunceli'de şehit düşen polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi son kez babaevine getirildi. Şehidin emekli polis olan babası Beşir Kale, kısmi felç rahatsızlığı nedeniyle yakınlarının kollarında ve koltuk değneği ile oğlu için feryat etti. Görevli polislerin kucağında gezdirilen şehidin 40 günlük olan oğlu Yusuf Nihat Kale'yi görenler de gözyaşlarını tutamadı. Şehidin hemşire eşi Belgin Ünal Kale ve annesi Makbule Kale'nin feryadı yürekleri dağladı. Aslen Mardinli olup Erzurum'da dünyaya gelen şehidin başta babaannesi ile yakınları Kürtçe ağıtlar yakıp ağladı. Şehidin eşi Belgin Ünal Kale, "Henüz 1.5 aylık bebeğin yetim kaldı. Ben bu acıya nasıl dayanacağım" diye ağladı.
 
1 AY ÖNCE BABA OLMUŞ
 
TUNCELİ'de Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne saldıran PKK'lılarla polisler arasında çıkan çatışmada şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Murat Savaş Kale'nin 1 ay önce baba olduğu ortaya çıktı. 
 
Murat Savaş Kale'nin şehit haberini polislikten emekli olduktan sonra Adana'ya yerleşen baba Beşir Kale ile anne Makbule Kale'ye eve gelen polis müdürleri bildirdi. Emekli olduktan sonra geçirdiği felç nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüdüğü bildirilen baba ile anne acı haberle birlikte fenalık geçirdi. Polis müdürleri ile eve akın eden yakınları anne ile babayı teselli etmeye çalıştı.
 
Şehit Murat Savaş Kale'nin 1 ay önce baba olduğu, yeni doğum yapan hemşire eşi Belgin Kale'nin kendi ailesinin yanında bulunduğu öğrenildi.
 
'BAŞKA ŞEHİTLER OLMASIN'
 
Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Buruk Mezarlığı'na getirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Ak Parti Adana Milletvekilleri Şükrü Erdinç, Talip Küçükcan, CHP'li Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen ve MHP'li Seyfettin Yılmaz da katıldı. Cenaze namazına tekerlekli sandalye ile katılan şehit babasını Vali Mustafa Büyük teselli etmeye çalıştı. Namazın ardından cenaze arabasına konulan şehit cenazesi, mezarlıktaki polis şehitliğine götürülüp toprağa verildi.
 
Vali Büyük'ün acısını paylaştığı şehit babası, "Benim oğlum şehit oldu. Başka kimsenin çocuğu şehit olmasın" dedi. Oğlunun mezarına elleriyle toprak atan şehit babasına, tabutun üzerine serilen Türk bayrağını Vali Büyük öpüp teslim etti.