Şehit savcının eşiyle el ele dua !

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, rehin alınan savcı Mehmet Kiraz'ı kurtarmak için düzenlenen operasyon sırasında 6. kattaydı. Feyzioılu o anlara ilişkin şunları söyledi: "Savcının birkaç oda ötesinde Berkin'in babası, eylemcilere telefonda 'Bana bir acı da siz yaşatmayın' diyordu. 50 metre ötede oturan savcının hâkim eşiyle el ele dua ettik."

Şehit savcının eşiyle el ele dua !
01 Nisan 2015 Çarşamba 12:37 tarihinde eklendi, 1.125 kez okundu.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda  savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınıp şehit edilmesiyle sonuçlanan olay sırasında Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da adliyenin 6. katındaydı. Feyzioğlu o anları şu sözlerle anlattı: “Savcının birkaç oda ötesinde Berkin’in babası, eylemcilere telefonda ‘Bana bir acı da siz yaşatmayın’ diyordu. 50 metre ötede oturan savcının hâkim eşiyle el ele dua ettik.”
 
Operasyon sırasında Çağlayan Adliyesi’nde 6. Katta bulunan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, izlenimlerini Cumhuriyet’e anlattı: “Olayı duyar duymaz hemen adliyeye gittim. Katı tamamen güvenlik kordonuna almışlardı. Savcının odasının birkaç oda ötesinde Berkin Elvan’ın babası, teröristlerle telefonda konuşuyordu. “Benden daha büyük bir acı yaşayan var mı” diye soruyordu. “Bu eylemi doğru görmüyorum. Bana bir acı da siz yaşatmayın” diyordu. Bir hayli uzun konuştu. Çıktığında üzgündü, sarsılmıştı. O sırada rehin olan savcının eşi, odasına 50 metre ötede bir sandalyede oturuyordu. Kendisi de bir hâkimdi. Orada saatlerce sonucu bekledi. Umutluydu. Onunla el ele dua ettik birlikte...
 
CÜPPEYİ 10 LİRAYA ALIRSINIZ 
 
Savcı Siirtliymiş. Sosyal demokrat bir aile... Siirt’te SHP’nin ilçe başkanının akrabası... Üstelik Berkin Elvan dosyasının savcıları içinde gördüğü en iyisi olduğunu söyledi avukat arkadaşlar... Berkin gibi tertemiz bir gencin adını kullanarak yapılan iğrenç bir provokasyondur bu... Siyasal iktidarın, baskı yasaları için kullanacağı bir provokasyondur. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yaptığı açıklamada avukatların adliyeye girişine yeni düzenleme getirilmesi gerektiğini savundu. O avukat cüppesini pazardan 10 liraya alabilirsiniz. Buna dayanarak bunu fırsat bilerek avukatların adliyeye girişine sınır koymak çok yanlıştır... Şunu bilin ki adliye savcılar kadar bizim de mekanımız. Meslektaşımız için bizim de yüreğimiz yanıyor. Kimse bu acı üzerinden avukatlara fatura kesmeye kalkışmasın.