Şehitin annesi:''Oğlum vatana feda olsun''

Şırnak’da, yol güvenliği aldıkları sırada PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Malatya’da düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Şehitin annesi:Oğlum vatana feda olsun
31 Temmuz 2015 Cuma 15:29 tarihinde eklendi.
Şırnak’da, yol güvenliği aldıkları sırada PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Malatya’da düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi. 
 
Şehit Teğmenin cenazesi bugün Helikopter ile Malatya’ya getirildi. Şehir mezarlığına götürülen naaşı, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, şehir mezarlığında bulunan şehitlik de toprağa verildi. Cenaze törenine Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfekçi katıldı. CHP’den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile Ankara Milletvekili Ali Şeker ile MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer hazır bulundu. Cenaze törenine Malatya Valisi Süleyman Kamcı ile Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yaklaşık 3 bin kişi ,cenaze törenine katıldı. Şehit Teğmenin annesi Gafure Tanrıverdi, ”Oğlum Vatana Feda olsun “ diye bağırdı. Cenaze törenine katılan kalabalık, PKK terör örgütü aleyhine slogan atarlarken, şehidin kardeşi, ağabeyi İbrahim Tanrıverdi’nin teğmen üniformasını giydi.Şehit asker İbrahim Tanrıverdi’nin inşaat işçiliği yapan babası Hasan Tanrıverdi, güçlükle ayakta dururken, yakınlarından bazıları baygınlık geçirdi.
-“Anne inşallah rahat edeceğiz..”
 
Yoksulluk içinde büyüyen Teğmen Tanrıverdi’nin, teğmen olduktan sonra annesine” Anne artık kötü günler geride kaldı. Bizim için güzel günler geliyor” dediği yakınları tarafından ifade edildi. TCDD’den emekli olduktan sonra inşaatlarda işçi olarak çalışan baba Hasan Tanrıverdi’nin, oğlu ile en son şehit olmadan bir gün önce görüştüğü kaydedildi. Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin Yeşiltepe semti Cumhuriyet mahallesindeki baba evinin önü Türk Bayrakları ile donatıldı..

DHA