Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

DİYARBAKIR’ın Ergani ilçesinde PKK'yla girilen çatışmada şehit olan 2 polis memuru memleketlerinde toprağa verildi.

Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı
23 Temmuz 2016 Cumartesi 15:53 tarihinde eklendi.
KARSLILAR ŞEHİDİNİ UĞURLADI
 
DİYARBAKIR’ın Ergani ilçesinde PKK’ya ait bir hücre evine yapılan operasyon sırasında çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi 32 yaşındaki Engin Yılmaz, memleketi Kars'ın Arpaçay İlçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 
 
Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde dün PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen 3 polisten Özel Harekat Şubesi’nde görevli Engin Yılmaz’ın cenazesi dün havayolu ile memleketi Kars’a getirildi. Şehidin cenazesini, Harakani Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan ile birlikte protokol üyeleri, şehit Engin Yılmaz’ın silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Şehidin cenazesini karşılayanlar arasında bulunan bir yakını "Bin tanesi bir sen etmezsin aslan parçası" diye haykırdı. Silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçaktan alınan Engin Yılmaz'ın Türk Bayrağına cenazesi baba ocağına götürüldü. 
 
Şehit polis memuru için bugün Arpaçay İlçesindeki Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çelenklerinin de yer aldığı cenaze töreninde şehidin annesi Selmi, babası Ömer ve kardeşi Onur Yılmaz tabuta sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü Mehmet Genç'in öğlen namazından sonra kıldırdığı cenaze namazı sonrası bekar olan polis memuru Engiz Yılmaz'in cenazesi, doğduğu yer olan Değirmenköprü köyündeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
'HAİNLERİ GÜLDÜRMEYECEĞİM'
 
DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde terör örgütü PKK’nın hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Salih Aksu, memleketi Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'nde toprağa verildi.
 
Şehit Salih Aksu'nun acı haberi Ortaköy İlçesi'nde oturan babası Mustafa Aksu ve annesi Elmas Aksu'ya emniyet yetkilileri tarafından dün ulaştırıldı. Acı haberi duyan Aksu ailesinin yakınları da eve akın etti. Şehit Aksu'nun annesi Elmas ve babası Mustafa Aksu'nun günlerdir ilçe merkezinde düzenlenen demokrasi nöbetine katılıp, nöbet tuttuğu öğrenildi. 
 
Şehit polis memuru Aksu'nun nişanlısı din kültür ve ahlak bilgisi öğretmeni Hülya Aksu ile daha önce resmi nikah kıydığı ve 12 Ağustos günü de Aksaray'da düğün yapacakları öğrenildi. 
 
Dün Ortaköy ilçesine getirilen şehit polis memuru Salih Aksu’nun Türk Bayrağına sarılı cenazesi, öğle saatlerinde Ortaköy Devlet Hastanesi Morgu’ndan alındı. Tekbirler eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Ortaköy Kaymakamlığı önündeki meydana getirildi. Buradaki cenaze törenine Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Mustafa Serdengeçti, Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Gurup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, şehidin yakınları ve yaklaşık 9 bin kişi katıldı. 
 
HAİNLERİ GÜLDÜRMEYECEĞİM
 
Cenaze töreni sırasında şehidin annesi Elmas Aksu’nun, "Ben dimdik duruyorum. Hainleri güldürmeyeceğim. Hakkım sana helal olsun. Ben şehit anasıyım gururlanacağım. Ben vatan haininin anası değilim şehit anasıyım. Bu ülke hepimizin. Biz vatan haini olmadık kuzum. Ben ayaktayım ağlamayacağım’’ diye konuşması, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 
 
20 gün sonra düğünleri yapılacak olan eşi Hülya Aksu ise cenaze töreni sırasında gözyaşlarına boğuldu. Hülya Aksu’yu yakınları teselli etti. Şehidin kardeşleri Ferdi ve Seyit Aksu da cenaze töreni sırasında gözyaşlarına boğuldu. 
 
Şehit Polis memuru Salih Aksu, Ortaköy İlçesi’nde cenaze namazının kılınmasının ardından ilçeye bağlı Yıldırımlar Köyü’nde toprağa verildi.