Şehitler uğurlandı

AĞRI’nın Tendürek Dağı’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Abuzer Doğan, Kayseri'de düzenlenen törenle gözyaşları arasında Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi. Törende şehitin ağabeyi Berkan Doğan tabutun başında gözyaşlarıyla Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiirinin son dizesini okuyarak, 'İsteme benden makber/ Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber' dedi.

Şehitler uğurlandı
27 Mayıs 2017 Cumartesi 18:24 tarihinde eklendi.
AĞRI’nın Tendürek Dağı’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Abuzer Doğan, Kayseri'de düzenlenen törenle gözyaşları arasında Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi. Törende şehitin ağabeyi Berkan Doğan tabutun başında gözyaşlarıyla Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiirinin son dizesini okuyarak, 'İsteme benden makber/ Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber' dedi.
 
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi yakınlarında Tendürek Dağı'nda PKK'lı tereröstlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abuzer Doğan'ın cenazesi, Asker Hastanesinden alınarak, önce helallik için Kayseri'nin merkez Melikgazi İlçesi Gesi Cumhuriyet Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin baba ocağına getirilen cenazesi, çalıştığı yurt dışından gelen babası Durmuş Doğan, annesi Fatma Doğan, eşi Emine Doğan ve kardeşleri tarafından gözyaşları içerisinde karşıladı. Bina önünde toplanan kalabalık, okunan duaların ardından şehide haklarını helal etti.
 
Şehit cenazesi daha sonra Kalemkırdı Camisine getirildi. Buradaki törene Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Davut Gür, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Kayseri Garnizon Komutan vekili Hava Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kayseri'de bir lisede edebiyat öğretmeni olan şehidin ağabeyi Berkan Doğan, bir yakının kolunda, kardeşinin ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun başına geldi. Önce tabutun önündeki fotoğrafını öpüp sonra hıçkırı hıçkıra Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiirinin son dizesini okuyarak, 'İsteme benden makber/ Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber' diye bağırdı. Sonra gözlaşları içinde kardeşinin tabutunu okşayıp, cenaze namazına durdu. Şehit ağabeyi, Kayseri Valisinin kendisine başsağlığı dilediği sırada da, 'Şehidimizin kanı yerde kalmadı çok şükür' dedi
 
Kılınan namazın ardından aslen Sivas'ın Gürün İlçesinden olan Abuzer Doğan'ın cenazesi, Kayseri Garnizon Komutanlığına ait halk arasında Kartal olarak bilinen şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
ŞEHİDİN ABLASI: “ İKİ OĞLUM DAHA VAR FEDA OLSUN BU VATANA”
 
Kayseri Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Abuzer Doğan’ın tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına taşındı. Bu sırada şehitin ablası İsminur Zeynep Polat, “İki oğlum var. İkisi de bu vatana feda olsun. Benim kardeşime el kaldıran hainlerin elleri kırılsın” diyerek gözyaşı döktü. Garnizon şehitliğine getirilen şehidin cenazesi tekbirlerle toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Doğan'ın Ağrı’dan gelen silah arkadaşları ise mezar başında gözyaşı döktü. Tören sonunda Vali Süleyman Kamçı şehidin tabutunda sarılı bayrağı baba Durmuş Doğan’a teslim etti.
 
Şehit Uzman Çavuş Yavuz Bayram son yolculuğuna köyünde uğurlandı
 
AĞRI'nın Tendürek Dağı bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Yavuz Bayram'ın cenazesi, Çankırı'nın Kızılırmak İlçesine bağlı Yukarıalagöz Köyü'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit oğlunun cenazesinde baygınlık geçiren anne Afife Bayram, "Ben seni böyle mi karşılayacaktım" diyerek göz yaşı döktü
 
Şehit Uzman Çavuş Yavuz Bayram'ın cenazesinin önce ailesinin yaşadığı Ankara'da defnedileceği belirtildi. Ancak ailenin son anda yaptığı karar değişikliği ile baba ocağı Çankırı'nın Kızılırmak İlçesi Yukarıalagöz Köyü'ne getirildi. 3 kız kardeşi bulunan şehit Bayram'ın cenazesi, ambulansla önce köydeki amcasının evinin önüne getirilip, komşuları ve vatandaşlardan helallik alındı. Bu sırada güçlükle ayakta duran şehidin annesi Afife Bayram baygınlık geçirince, sağlık görevlileri müdahalede bulundu.
 
Şehidin MS hastası olan babası Kamil Yavuz ile bir yıl önce evlendiği eşi Yasemin Bayram da yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Şehidin annesi Afife Bayram oğlu için göz yaşı dökerken, "Ben seni böyle mi karşılayacaktım" diyerek ağıt yaktı. Şehidin kız kardeşleri ilknur ve Mahmure Bayram ile evli olan Ceylan Korkut da kardeşleri için göz yaşı döktü. 
 
3 yıldır görev yapan Şehit Uzman çavuş Yavuz Bayram'ın öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Çankırı Valisi Mesut Köse, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, protokol ile Ankara ve Çankırı'dan gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Çankırı Müftü Yardımcısı Uğur Demirel kıldırdı. Şehidin cenazesi, törenin ardından omuzlarda taşınarak köy mezarlığına getirilerek toprağa verildi.
 
Şehidin asker kıyafetli eşi Sema: Ben sana hiç sarılamadım
 
HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş 25 yaşındaki Gökhan Peker memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin asker kıyafetini giyerek cenazesine katılan 3 yıllık eşi Sema, "Ben seni bu vatana kurban ettim Gökhan. Ben sana hiç doymadım biliyorsun değil m?. Ben seni hep bekledim Gökhan. Hep bekleyeceğim Gökhan, beni cennetine çağırana kadar. Beni yanına alana kadar bekleyeceğim aşkım. Senden hiç vazgeçmeyeceğim aşkım. Ben sana hiç sarılamadım” diye ağıtlar yaktı. Şehidin kendisi gibi Hakkari'de görev yapan uzman çavuş ikizi Ertan Peker de cenazede hazır bulundu.
 
Şehit Uzman Çavuş Gökhan Peker için öğle vakti Cumhuriyet Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şehidin babası Yetiş Peker ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Tören alanına gelen Şehidin Annesi Songül Peker, “Ağlamayacağım kuzum, vatan sağ olsun, kuzum. Vatana ben seni kurban verdim yavrum. Sen beklemeseydin biz buralarda duramazdık yavrum. Sen canını feda ettin bizim için yavrum. Ağlamayın, düşmanları sevindirmeyin” diye gözyaşı döktü.
 
"HEP BIRAKTIĞIN GİBİ OLACAĞIM"
 
Tören öncesi şehidin uzman çavuş olan ikiz kardeşi Ertan Peker, kardeşinin fotoğrafını öpüp tabuta sarıldı. Şehit eşinin kamuflajını giyen Sema Peker ise, eşine ‘cennette beni bekle’ diye seslenerek, şöyle konuştu:
 
“Bugün bizim düğünümüz Gökhan. Ben senden her zaman razı oldum, Allah’ım senden razı olsun. Allah’ım seni cennetinde en güzel köşelerine layık görsün kurban olduğum. Ben senin gamzelerine bakmaya doyamadım Gökhan. Ben senin o zeytin gözlerine doyamadım Gökhan. Beni cennetinde bekle ne olur. Beni orada bekle Gökhan. Gururluyum bir tanem, Göğsümü göklere kaldırdın. Bir eşin bir eşe verebileceği en büyük hediyeyi verdin sen bana. Sen bana şahadetle geldin kurban olduğum. Sana söz, emanetine sahip çıkacağım. Şahadetini asla, asla ezdirmeyeceğim Gökhan. Her zaman güçlü duracağım aşkım. Her zaman bıraktığın gibi olacağım. Sen benim doğmamış evlatlarımın babasıydın. Babalığı tadamadın kurban olduğum. Hep bu bayrak için savaştın. Hep bu bayrak için mücadele ettin. Al bayrağını almış da gelmişsin bir tanem. Ben seni bu vatana kurban ettim Gökhan. Ben sana hiç doymadım biliyorsun değil mi? Ben seni hep bekledim Gökhan. Hep bekleyeceğim Gökhan, beni cennetine çağırana kadar. Beni yanına alana kadar bekleyeceğim aşkım. Senden hiç vazgeçmeyeceğim aşkım. Ben sana hiç sarılamadım.”
 
İl Müftüsü Salih Sezik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, helallik alındı. Tekbirler eşliğinde şehidin cenazesi Yozgat Şehitliği’ne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.
 
Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Ankara Zırhlı Birlikler ve Eğitim Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Şehit Uzman Çavuş Özdemir, baba ocağında son yolculuğuna uğurlandı
 
AĞRI'nın Tendürek Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 35 yaşındaki Mustafa Özdemir, memleketi Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Sakarlı Mahallesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreninde .bayrağa sarılı tabuta sarılan şehidin eşi Ebru Özdemir, "Kuzum sen çok güzel bir yerdesin biliyorum. Peygamberimize komşusun sen biliyorum" diye ağıt yaktı.
 
Evli ve 2 çocuk babası şehit Uzman Çavuş Mustafa Özdemir'in cenazesi bugün öğleden sonra Terme Devlet Hastanesi morgundan alındı. İlçeye bağlı Sakarlı Mahallesi'ndeki baba evinin önüne helallik alınması için getirilen cenazeyi, evin önünde aralarında silah arkadaşlarının da bulunduğu yüzlerce kişi karşıladı. Burada dua edilirken, şehit Uzman Çavuş Mustafa Özdemir'in babası Hicabi, annesi Ayşe, eşi Ebru, kardeşi Musa, kız kardeşi Esra ile oğulları 7 yaşındaki Burak ve 2 yaşındaki Kağan Özdemir tabutun başında gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ebru Özdemir, kucağında 2 yaşındaki oğlu Kaan olduğu halde tabuta sarılarak, "Kuzum sen çok güzel bir yerdesin biliyorum. Peygamberimize komşusun sen biliyorum" diye ağıt yaktı.
 
Şehit annesi Ayşe Özdemir de oğlunun tabutunun başında "Çocuklarını da büyütüp senin yoluna göndereceğim. Sen dik durmamızı isterdin. Ağlamayacağım, dik duracağım" dedi.
 
Buradaki törenin ardından şehit Uzman Çavuş Mustafa Özdemir'in cenazesi, Sakarlı Mahallesi Merkez Camii'ne getirildi. Burada kılınan namazın ardından şehit Uzman Çavuş Mustafa Özdemir, Sakarlı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
EŞİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI
 
Şehit Uzman Çavuş Mustafa Özdemir için Sakarlı Merkez Camii'nde yapılan törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaarslan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Şırnak'ta 2 gün önce şehit olan özel harekat polisi Mesut Yılmaz'ın kardeşi Hakan Yılmaz da cenaze törenine katılıp şehidin kardeşi Musa Özdemir ile kucaklaştı. Ebru Özdemir, eşini asker selamı vererek uğurladı. 
 
Şehit uzman onbaşı Ferhat Gözen son yolculuğuna uğurlandı
 
SİİRT'in Eruh İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman onbaşı 23 yaşındaki Ferhat Gözen, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.
 
Vatani görevini 2 yıl önce tamamlayan ve 10 ay önce uzman onbaşı olarak göreve başlayan Ferhat Gözen, Eruh'ta PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Şehit Gözen için Yeşilkent mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Durdu Yetkinşekerci, ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
 
Cami avlusuna getirilen şehit Gözen'in Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan annesi Asiye Gözen, "Kınalı kuzum, ev alacaktık tabut aldık. Damatlık giyecektin kefen giydin" diyerek gözyaşlarına boğuldu. 
 
Törende şehidin babası Mehmet Gözen ise güçlüklü ayakta durabildi. Gözyaşlarına boğulan, şehidin kız kardeşleri Zeynep, İpek ve Zehra Gözen'i de törene katılanlar teselli etti. Şehidin cenazesi İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı namazın ardından Yeşilkent Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.