Şehitlere son veda

Şırnak’ta şehit olan üç asker son yolculuğuna uğurlanıyor. Onur Kakuş için İstanbul’da düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Gül de katıldı.

Şehitlere son veda
15 Ağustos 2011 Pazartesi 14:26 tarihinde eklendi.

Şehit Jandarma Komando Er Onur Karakuş'un naaşı, sabah saatlerinde son kez amcasının Habipler Yayla Mahallesi Gülbahçe Sokak'taki evine getirildi.

 
Bu sırada, başta şehidin ağabeyleri olmak üzere pek çok kişinin fenalaştığı görüldü. İmam, vatandaşlardan sakin olmalarını rica ederek dua etti.
 
Okunan Fatiha suresinin ardından şehit Karakuş'un cenazesi Ataköy 5. Kısım Camisi'ne doğru yola çıktı.
 
Bu esnada Şehit Karakuş'un annesi Havva Karakuş'un bayılarak yere yığıldığı görüldü. Vatandaşlar ve yanında duran kadın astsubay tarafından bir sandalyeye oturtulan Havva Karakuş'a sağlık ekipleri müdahale etti.
 
Evinin önünde helallik alınmasının ardından şehit Karakuş'un naaşı, Ataköy 5. Kısım Camisi'ne getirildi. Burada şehidin babası Veysel, annesi Havva, ağabeyleri Halit, Hamit ve Gökhan Karakuş, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.
 
CUMHURBAŞKANI DA TÖRENDE
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, aile üyelerinin yanına giderek baş sağlığı dileklerini iletti.
 
Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit Karakuş'un naaşı bir süre top arabasında taşındıktan sonra götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği’nde defnedildi.
 
Cenaze törenine, karakuş ailesi ve yakınları, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, 3. Kolordu Komutanı Tümgeneral İsmail Serdar Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP milletvekilleri Oktay Ekşi ve Süleyman Çelebi, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
TOKAT'TA TOPRAĞA VERİLECEK
Şehit Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul'un cenaze töreni ise Tokat'ın Turhal ilçesinde ikindi namazı düzenlenecek.
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere bir grup PKK'lı tarafından ateş açılmış, saldırıda 3 asker şehit düşmüştü.
 
Jandarma Komando Er Yusuf Aktan, dün Adana Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilmişti.