Şehitliğin hali içler acısı

Erzurum'un Narman İlçesi girişinde bulunan yarım asırlık şehitlik, bakımsızlıktan dökülüyor.

Şehitliğin hali içler acısı
01 Ağustos 2014 Cuma 11:50 tarihinde eklendi.
İlgisizlik ve bakımsızlık kurbanı şehitliğin görüntüsünden rahatsızlık duyan vatandaşlar, "Bu vatan toprağı için canını vermiş şehitlere yapılan vefasızlıktır" dediler.  
 
Osmanlı - Rus savaşları sırasında şehit düşenler için 1964 yılında oluşturulan 'Narman Şehitliğ'nde terör yüzünden canlarını kaybeden asker ve polislerin cenazeleri de bulunuyor. Son olarak 2004 yılında Kaymakamlık tarafından onarımdan geçirilen Şehitlikte duvarlar, kaplamalar döküldü. Tabelaları çürümeye yüz tutan şehitliğin durumu Ramazan Bayramı nedeniyle ziyarete gelenler tarafından fark edildi.  

 
Yetkililerin bu içler acısı duruma el atması gerektiğini vurgulayan şehit yakınlarından Zafer Akbulut, "Polis olan kardeşim Müslüm Akbulut 1997 yılında şehit oldu. Mezarı, şehitlikte. Ama son yıllarda her ziyarete geldiğimizde şehitlerimizin böyle bir yerde yatması bizleri üzüyor. Bayram ziyaretine geldiğimde kardeşimin yıkık, dökük şehitlikte yattığını görünce yüreğim burkuldu. Bu vatan toprağı için canını vermiş şehitlere yapılan vefasızlıktır. Şehitlerimize sahip çıkılsın istiyoruz" diye konuştu.