Şekerleme sandılar,patlayıcı çıktı

Bahçelievler’de bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 20 öğrenci şekerleme zannettikleri patlayıcıdan yedikten sonra zehirlendi.

Şekerleme sandılar,patlayıcı çıktı
22 Kasım 2011 Salı 09:12 tarihinde eklendi.

 

Mide bulantısı ve kusma şikâyetleriyle çevre hastanelere kaldırılan çocuklar tedavi altına alındı. Bir süre önce çatapat yiyen bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirten zehirlenen bir öğrencinin babası: “Bu tip maddelere sokak arasındaki marketlerde satılarak kolay ulaşılmamalı. Yetkililer sürekli denetim yapmalı.” dedi. 
 
Çobançeşme Mahallesindeki Kudret Saraçoğlu İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören bir öğrenci sabah saatlerinde okulun karşısında bulunan markete gitti. Markette bir torbanın içinde toz halde gördüğü maddeyi şekerleme zanneden öğrenci parasının yettiği kadar ürünü hem kendi hem de arkadaşları için satın aldı. Okula gelen çocuk teneffüste arkadaşlarına ürünü dağıttı. Ürünleri yemeye başlayan çocuklar, tadını beğenmediği için hemen ağzından çıkardı. Ancak, yabancı cisimden bir parça yutan 20 çocuk ders sırasında şiddetli kadın ağrısıyla rahatsızlandı. 
 
Bu sırada öğrencilerinin durumunu gören sınıf öğretmenleri Seyhan Güler Vanlı ambulans çağırdı. Çocuklar 112 acil servisle Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Safa Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Mideleri yıkanan çocukların ifadesi doğrultusunda polis, market sahibi Durmuş K.’yi gözaltına alarak 75. Yıl Polis Merkezi’ne götürdü. Patlayıcı maddeyi de inceleyen polis, toz haldeki ürünü piyasaya süren firmayı bulmaya çalışıyor. 
 
9 yaşındaki Mehmet Emre Ergün’ün babası Dursun Güven “Bu patlayıcı  yere atılıp patlıyormuş. Benim çocuğum ve arkadaşları bunu şekerleme zannederek yemiş. Bu tür patlayıcıların satıldığı yerler denetlensin gerekli önlemler alınsın. Bu konu ihmal edilirse, Kasım’ın 17’sinde Aydın’da çatapat yediği için hayatını kaybeden 4 yaşındaki Narin Ertaş gibi vakalar tekrarlanır, aileler perişan olur.” diye konuştu. 
 
ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİN HAYATLARINI KURTARDI
 
3. Sınıf öğrencisi Bünyamin Bolat’ın babası Ömer Balat da “Bir öğrenci sabah okula gelmeden önce markete uğrayarak şekerleme zannettiği patlayıcıdan hem kendisi hem de arkadaşları için almış. Tenefüste de arkadaşlarına dağıtmış. Hep birlikte yemişler. Bazıları tadına bakıp yere tükürürken, bazıları da büyük kısmını tüketmiş. Öğretmenleri durumu fark etmiş. Çocuklar, ambulanslarla hastanelere kaldırılmış. Çocuklarımız öğretmenlerinin duyarlılığı sayesinde hayatta kaldı.” dedi.
 
 
Yedikleri maddeden zehirlendiklerini aktaran 3-C sınıfı öğrencisi Emre Kağan Şanlıer, yediklerinin acı olduğunu ve tattıktan sonra yere tükürdüğünü söyledi. 
 
Polis ekiplerinin olayla ilgili geniş çaplı araştırması sürüyor.