Şekip Mosturoğlu'nun gözyaşları

Şekip Mosturoğlu, yakınlarını izleyiciler bölümünden görünce gözyaşlarını tutamadı ve ağladı.

Şekip Mosturoğlunun gözyaşları
14 Şubat 2012 Salı 13:35 tarihinde eklendi, 1.022 kez okundu.

 

ARA VEREİLMESİYLE SALONU İLK TERKEDEN AZİZ YILDIRIM OLDU
 
Duruşmanın ilk anlarında olduğu gibi tutuklu sanıklar verilen arayı izleyici bölümüdeki yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı. Ancak Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin ara verdiğini duyurmasıyla birlikte salonu terk eden ilk isim oldu. Yıldırım, duraksamaksızın oturduğu sandalyeden kalkıp sessizce salonun dışına çıktı. Diğer sanıklar ise bu süreyi yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı. 
 
DURUŞMA PAZARTESİ ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE
 
Cuma gününe kadar iddianame okunacak. Duruşma pazartesi günü Çağlayan Adliyesi'nde devam edecek. Silivri'deki büyük duruşma salonunda yarın balyoz davası görüleceğinden şike duruşması küçük bir salonda görülecek.
 
İDDİANAME OKUNMASIN TALEBİ REDDEDİLDİ
 
Aziz Yıldırım'ın avukatı iddianamenin okunmaması için başvuruda bulundu. Mahkeme başkanı talebi reddetti. Kimlik tesptileri yapıldı ve iddianamenin okunmasına başlandı.
 
Hakim Mehmet Ekinci ile sanıklar Olgun Peker ve Aziz Yıldırım arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Ekinci Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt verdi.
 
KARAN VE HAVUTÇU DA KATILDI
 
Duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı. Tutuksuz sanıklardan ise eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanık ise duruşmada yerini aldı.
 
Baransu ve Toroğlu'na tepki
Duruşmanın yapıldığı yerleşkenin önünde toplanan binlerce taraftar, Erman Toroğlu ve Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya yönelik olumsuz tezahüratlarda bulundu.

SALONA NASIL GELDİ?
 
Aziz Yıldırım'ın hayli moralli olduğu gözüktü. Başkan izleyecilere el salladıktan sonra yerine oturdu. Sarı lacivert kravat takan Yıldırım'ın elinde 4 klasör vardı.
 
"ALLAH BAĞIŞLASIN"A AMİN CEVABI"
 
Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti.
 
Olgun Peker'in ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı.