Seks bağımlısı olabilirsiniz!

Yapılan bir araştırma seks bağımlılarının yakınlaşmaktan ve romantik ilişkilerden korktuğunu ortaya çıkardı.

Seks bağımlısı olabilirsiniz!
26 Aralık 2010 Pazar 12:44 tarihinde eklendi, 1.837 kez okundu.

 

Yeni Zelanda'da Massey Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda, dürtü etkisiyle yapılan cinsel davranış sergileyenlerin ilişkilerle ilgini endişeli ve güvensiz hissetikleri belirlendi.
 
Bu kişiler, başkalarına duygusal olarak fazla bağlı hale gelmekten kaçıyorlar. Seks bağımlılığının karmaşık bir durum olduğunu ve madde bağımlılığı ya da depresyon gibi konular kadar araştırılmadığını belirten uzmanlar, bunun 1980'lerin başında ilk olarak ortaya çıktığını belirtiyor. O zaman bu durumu tanımlayan 29 başka bilimsel tanımlama olduğuna dikkat çekiyorlar.
 
Uzmanlar 'kontrol dışı cinsel davranışlar' terimini tercih ediyor. Araştırmacılar ayrıca, seks bağımlılarının bunu anlatmaktan ve bunun hakkında konuşmaktan çekindiğini ve dışlandıklarını da belirtiyor.
 
Milliyet'te yer alan habere göre, araştırmaya katılan gönüllülere cinsel hayatlarına dair çok detaylı sorular soruldu. Bunlar arasında online seks, fahişelik, kamuya açık alanda seks yapıp yapmadıkları, çoklu cinsel ilişkilere girip girmedikleri de bulundu.
 
600 katılımcıdan 200'den fazlası seks bağımlısı olduğunu kabul ederken, seks bağımlıların ilişkilerden ve duygusal yakınlaşmadan uzak durduğu ortaya konuldu. Buna karşılık seks bağımlısı olmayanlar, duygusal yakınlaşmayı sevdiklerini, ilişkilerde güvenli hissettiklerini, partnerlerine güvendiklerini belirtti.
 
Uzmanlar, seks bağımlılarının tedavi olma imkanlarının artırılması gerektiğini, bu durumunda alkol ve uyuşturucu bağımlılığı kadar normal bir durum olduğunu belirterek, seks bağımlılarının psikolojik çöküntü yaşama risklerinin yüksek olduğunu kaydediyor.