Seks kaseti hapse attırdı

Asya çapında üne sahip Endonezyalı rock yıldızı, seks kaseti yüzünden üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı

Seks kaseti hapse attırdı
01 Şubat 2011 Salı 09:34 tarihinde eklendi, 1.825 kez okundu.

 

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya’da ünlü rock yıldızı Nazril Ariel’in skandal seks kaseti davası dün sonuçlandı. İki kız arkadaşıyla çektiği görüntüleri internete sızdırdığı için tutuklanan Ariel, 3 buçuk yıl hapis cezası aldı. Ancak mahkeme kararı, yıldızın serbest bırakılmasını isteyen hayranları ile zina yaptığı için taşlanması gerektiğini söyleyen İslamcı grup arasında çatışma çıkardı.
 
Polis tarafları ayıramadı
 
İslamcı grup, Ariel’i mahkemeye getiren araca yumurta attı. Diğer tarafta rock yıldızının şarkılarını söyleyen hayranları, gösteri yaptı. Radikal İslamcı grup mahkemenin açıkladığı kararı çok hafif bularak Ariel’in hayranlarına saldırdı. Grup yanlarında getirdikleri soparlar ve taşlarla Ariel’in hayranlarını dövdü. Polis tarafları zor ayırdı.
 
237 milyon nüfuslu Endonezya’da laik bir yasal sistem bulunuyor. Ancak nüfusun yüzde 86’sını oluşturan Müslümanlar Ariel davasında mahkemenin taraflı davrandığını ve az ceza verildiğini öne sürüyor. Ariel’e verilen üç buçuk yıl hapis cezasını temyize götüreceği açıklandı. İslamcı göstericiler ise “Çocuklarımızın ahlakını bozdu” diyerek ünlü yıldıza en az 12 yıl hapis verilmesini istiyor.

Vatan Gazetesi