Seks yapmanız için 8 neden!

Sizi seksten uzaklaştıran bahaneleri bir kenara bırakın. Seks yapmak gerekiyor, çünkü...

Seks yapmanız için 8 neden!
11 Mart 2011 Cuma 23:49 tarihinde eklendi, 4.177 kez okundu.

 

Hanımlar, “bugün yorgunum, başım ağrıyor” bahanesi artık mazide kaldı. “Canım istemiyor, uykumdan olamam” yalanları da geçerliliğini yitirdi. Çünkü seks yapmanın pozitif etkileri bu ve benzeri bahaneleri ters yüz ediyor. İşaret ettiğimiz noktaları dikkate alın ve seksin akıl almaz yararlarının hayatınızda nasıl da karşılık bulduğunu görün. 
 
Bağışıklık sistemini güçlendirmekten sinirleri yatıştırmaya kadar, işte 'yatak dansı' yapmak için geçerli nedenler...
 
Erkeğin kalbine giden yol yatağından geçer
 
Bildiğinizi unutun! Erkeğin kalbine giden yol midesinden değil, seksten geçer. Sekse önem verin ve onun kalbini titretin. Belfast Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre haftada iki ya da üç kez seks yapan erkeklerin kalp krizi riski yarı yarıya azalır. Aynı çalışmaya göre düzenli sevişme, erkeğin felç geçirme riskini de yüzde elli azaltır. 
 
Başım ağrıyor, sevişelim mi?
 
“Yorgunum, başım ağrıyor” demek yerine, “Bu gece sevişelim aşkım, çünkü başım çok ağrıyor” daha iyi bir cevaptır. Ne de olsa seks aynı zamanda size “acı yok” der. Orgazm öncesinde vücudunuz tam beş kat daha fazla oksitoksin salgılar. Oksitosin, endorfin hormonunu harekete geçirerek migrenden eklem ağrılarına kadar birçok şikayeti hafifletir. 
 
İyi uykulaaaar!
 
Uykusuzluk sorununuz varsa çareyi ilaçlarda değil, sekste arayın. Şehvetli bir masaj sonrasında biraz yatak dansı, deliksiz bir uykuyu garantiler. Çünkü orgazm sonrasında endorfin serbest kalır ve bu sayede beyinde morfin etkisi yaratır. Sonuç; gevşeyip rahatlamış bir vücut ve dinlendirici, harika bir uyku! 
 
Meyveye ara, sekse devam
 
Sebze ve meyvelerin bağışıklık sistemimiz üzerindeki etkisini biliriz. Ama sebze-meyve yemenin yanında yapabileceğimiz güzel bir şey daha var, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için. Wilkes Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, haftada bir ya da iki kez seks yapmanın bağışıklık sistemini yüzde 30 desteklediğini ortaya koydular. Bizden söylemesi! 
 
Seks yapın, fit kalın
 
Seks, bikini içinde kendinizi mutlu hissetme fırsatı verir size. Çünkü araştırmalara göre düzenli seks, karın ve kalça kaslarınızın sıkılaşmasını sağlar. Seks, ayrıca kalori yakmanın da en eğlenceli yoludur. 30 dakikalık bir yatak odası aktivitesi sonunda yaklaşık 200 kalori yakarsınız. Üstelik düzenli seks mesaisi vücudunuzun esnekliğini de artırır. 
 
Seks, adeti düzenler
 
Seks, vücut saatinin şaşma ihtimalini azaltır. Kolombiya Üniversitesi endokrinoloji uzmanları, haftada en azından bir kez düzenli seks hayatı olan kadınların adet döngülerinin, seksi kırk yılda bir yapanlara oranla daha düzenli olduğunu buldular. 
 
Gel barışalım!
 
Gönlünü alma manevralarını, hediyeyi unutun! Seks, kavga sonrası hatayı telafi etmenin daha kolay ve tabii daha ucuz yoludur.