Selçuklu Müzesi'ne 100 bin ziyaretçi

Kayseri'deki Selçuklu Müzesi, Türkiye'nin en çok ilgi gören müzelerinden biri haline geldi. Dijital teknoloji ile tarihi harmanlayan müzeyi yedi ayda 100 bin kişi ziyaret etti.

Selçuklu Müzesine 100 bin ziyaretçi
17 Eylül 2014 Çarşamba 13:30 tarihinde eklendi.
100 bininci ziyaretçiye günün anısına hediyesini ünlü sunucu ve şovmen Okan Karacan verdi.
 
Selçuklu medeniyeti üzerine dünyada kurulan ilk ve tek müze olarak 21 Şubat'ta hizmete giren Selçuklu Müzesi, hem Kayseri içinden hem de Kayseri dışından ilgi gördü.

Selçuklu dönemine ait yaklaşık 2 bin tarihi eser ve birbirinden ilginç dijital uygulamaların yer aldığı müzenin ziyaretçi sayısı 100 bini geçti. Müzeyi gezenler arasına sunucu Okan Karacan da katıldı. Bir organizasyona katılmak üzere Kayseri'ye gelen ve öneri üzerine müzeyi gezen Okan Karacan, tarihe sahip çıkmak gerektiğini belirtti. Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni gezen 100 bininci ziyaretçi müze personeli tarafından alkışlarla karşılandı. 100 bininci ziyaretçi olan Selim Kahveci'ye Okan Karacan tarafından çiçek ve hediye verildi. İstanbul'dan bir iş gezisi için Kayseri'ye geldiğini belirten Selim Kahveci arkadaşının önerisi ile Selçuklu Müzesi'ni gezmek istediğini söyledi. Müzenin, dijital ortam ve tarihi eserleri bir arada bulunduran ender müzelerden biri olduğunu dile getirdi.
 
Öte yandan, Selçuklu Uygarlığı Müzesi pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebiliyor.