Sele dikkat !

Birden bastıran sağanak yağmur, yarın Marmara'yı terk ederek İç Anadolu'da etkili olacak. Ancak bazı kentler için bu akşam kritik.

Sele dikkat !
11 Ağustos 2011 Perşembe 16:38 tarihinde eklendi.

 

İstanbul başta olmak üzere Marmara'da hava sonbahardan farksız. Yarın İç Anadolu da Marmara gibi yaz ortasında sonbaharı yaşayacak. Sıcaklık yarın Ankara’da da 7 derece birden düşecek. Yağışlı sistem Marmara'yı yarın öğleden sonra terk edecek.

İlerleyen saatlerde kuvvetli yağış görülecek iller: Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bursa, Bolu, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Bartın, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Isparta. Bu illerde akşam saatlerinde yağmur kuvvetlenecek.

Bu akşam ve gece sel ve su baskını tehlikesinin artacağı iller Sakarya, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak boyunca olan kentler. Buralarda metrekatreye 80 kg’nin üzerinde yağış düşebilir.

 

İstanbul'da fırtına ve yağmur etkili oluyor. bu akşam, gece ve yarın sabah yağmur başta Anadolu yakası olmak üzere kuvvetini daha da artıracak. Sistem İstanbul'u yarın öğleden sonra terk ediyor. Hafta sonu hava açıyor, sıcaklık pazara kadar 5-6 derece artacak.

Ankara bugün de ılık, bu akşam saatlerinden itibaren yağışlı hava geliyor. Yarın Ankara da İstanbul gibi yaz ortasında sonbaharı yaşayacak. Sıcaklık yarın 7 derecde birden düşecek ve 23 dereceye inecek

İzmir'de rüzgar çok kuvvetli, hissedilen sıcaklık 25 dereceye düştü, yağış yok. Rüzgar 1 gün daha kuvvetli, hafta sonu ise hafifliyor.

Hafta sonu ve önümüzdeki hafta sıcaklıklarda tekrar yükselme var. Ancak sıcaklık ağustos boyunca mevsim ortalamasında seyredecek. Aşırı değerlere çıkması beklenmiyor.

Marmaralılar dikkat: İstanbul, Sakarya arasında kuvvetli yağış yarın sabaha kadar sürecek. Rüzgar yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli. Yarın akşam yağış ve rüzgar hafiflerken, hafta sonu güneş yeniden görülecek.

Yarın İç Anadolu'nun tamamı 7 derece serinliyor, yağmur gün boyu etkili olacak. Sert karayelle sıcaklık 24-25 dereceye inecek.

Ege'de rüzgar sert ve serin esmeyi sürdürecek, Kuşadası-Bodrum boyunca ise fırtına hızına çıkacak. Ama önemli bir yağış yok. Hafta sonu yine zayıf rüzgar ve sıcaklık artışı var.

Akdeniz Ve Güneydoğuda da yarın 4-5 derece serinleme yaşanacak. Mersin, Adana, İskenderun arasında hava kapalı ve yağmurlu olacak. Hafta sonu Kıbrıs'ta da yağış var.

Doğu Anadolu batıya oranla daha az serinliyor. Sıcaklık 3-4 derece düşecek. Malatya, Erzincan, Erzurum arasında yağış görülecek.

Karadeniz'de bu gece ve yarın Düzce, Bolu, Kastamonu, Sinop boyunca şiddetli yağışlara dikkat. Su baskını, sel ve heyelan riski artacak. Yarın serin hava ve yağış artvin'e uzanıyor.


NTV