Selimiye’de ilk iftarı açtılar

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Edirne Belediyesi tarafından Selimiye meydanında açılan Ramazan çadırında bin 200 kişi ilk iftarını açtı.

Selimiyede ilk iftarı açtılar
09 Temmuz 2013 Salı 23:23 tarihinde eklendi.

4 yıldan bu yana geleneksel hale getirilen Ramazan çadırı, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye’nin gölgesinde yeniden kuruldu. Her gün bir kişi ve kurumun verdiği iftar yemeğinin ilkini Edirne Ticaret Borsası verdi. Borsanın 4 gün vereceği iftar yemeğinin ilkine Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk katıldı.

Ezan saatine yaklaşık bir saat kala çadır önünde kalabalık oluştu. Aralarında Roman vatandaşların da olduğu onlarca kişi bir an önce yemek almak için çaba gösterdi. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı önlemler sayesinde önceki yıllarda yaşanan iftar izdihamı yaşanmadı.

Bariyerler arasında teker teker geçen vatandaşlar yemeğini alarak masalara oturdu. Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki protokol üyeleri de kendilerine ayrılan masalar yerine vatandaşların arasında oturarak onlarla birlikte iftar açtı.

Vali Duruer, “Aslında bu işin protokol masası olmaz. Herkes istediği yere oturur. Sadece birbirimizi ağırlamaktan vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Vali ile aynı masada iftar açan Mehmet Kılıç, valinin protokol masası yerine kendileriyle iftar açmasının iyi bir yaklaşım olduğunu ve takdir ettiğini söyledi.

İftarını açan yaşlı bir teyze ise valinin yanlarında oturmalarından mutluluk duyduğunu ve herkese nasip olmasını diledi.


CİHAN