Şemdinli ve Dağlıca'ya lojistik takviye

Hakkari´nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesi ve Şemdinli ilçelerinde bulunan sınır birliklerine asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı.

Şemdinli ve Dağlıcaya lojistik takviye
23 Ocak 2013 Çarşamba 14:48 tarihinde eklendi.

 

 Özellikle zor kış şartlarına rağmen halen kırsalda bulunan seyyar birliklere lojistik destek ve askerliği bitmiş erlerin değişimi için konvoy halinde sevkiyatlar yapıldı. Sevkiyatlara ise havadan skosrky helikopterler, karadan ise kobralar eşlik etti.  
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan sınır bölgesinde bulunan köy ve karakol yollarının tekrar ulaşıma açılması ile beraber Irak ve İran´a sınır olan Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki birliklere asker ve mühimmat sevkıyatı başladı. Çetin geçen kış şartları nedeniyle sevkıyatlar genelde hava yolu kullanılarak yapılırken, ağır mühimmat ve asker sevkıyatlarında kara yolu tercih ediliyor. Yüksekova ilçe merkezinden geçiş yapan konvoyu zırhlı araçlar korurken, frekans bozucu jammer tipi araçlar da konvoya eşlik etti. Askeri konvoy Yüksekova´daki Cengiz Topel Cadddesi´nden geçerek Şemdinli ilçesine doğru hareket etti.
 
Öte yandan Yüksekova-Van istimaketinden Dağlıca bölgesine de 30 araçlık konvoy helikopter eşliğinde gitti.

CİHAN