Şemdinli'de cephanelik bulundu

Hakkari´nin Şemdinli ilçesinde ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları operasyonda; 8 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet lav silahı, 1 adet roket atar silahı, 6 adet roket atar başlığı, 6 adet lav silahı sevk fişeği, 38 adet jarjör ve 2000´den fazla mermi bulundu.

14 Kasım 2014 Cuma 16:51 tarihinde eklendi.

Alınan bilgilere göre Hakkari Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekipleri alınan bir istihbarat doğrultusunda Şemdinli´ye Bağlı Korgan köyü Tuğlu mezrasında terör örgütüne ait mühimmat olduğu ve bazı militanların oralarda saklandığı ihbarı üzerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda terör örgütüne ait mühimmatlar bulundu barındıkları mağaralar imha edildi.

İstihbaratı değerlendiren il ve ilçe emniyet müdürlüğü terörle mücadele ekipleri büyük bir faciayı önledikleri 20 kişilik terör örgütü grubuna yetecek mühimmat buldukları ifade edildi.

Emniyet birimleri daha önce istihbaratını aldığı terör örgütü militanlarının bölgedeki hareketliliğini eş zamanlı operasyonla müdahale etti. Alınan mühimmatlarla büyük bir facianın önlendiği belirtildi. Bu mühimmatın bulunmaması durumunda ilk fırsatta en yakın güvenlik birimine saldırı düzenleneceği vurgulandı. 


CİHAN