Şemdinli'de kayıp 4 İranlı'nın eşyaları bulundu

Şemdinli'de akrabalarını ziyarete giden ve dönüş yolunda 3 gündür kendilerinden haber alınamayan İranlı 4 kişinin eşyaları çığ düşen bölgede bulundu.

03 Şubat 2014 Pazartesi 20:42 tarihinde eklendi.
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki akrabalarını ziyarete gelen ve dönüş yolunda 3 gündür kendilerinden haber alınamayan İran uyruklu 4 kişinin eşyaları çığ düşen bölgede bulundu. Çığ altında kaldıkları sanılan İranlılar için bölgeye gelen AFAD ekipleri yarın sabah saatlerinden itibaren arama kurtarma çalışmasına başlayacak.
 
İran'ın Dize kentinden sınırda bulunan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Tekeli Köyü Tanyolu mezrasındaki akrabalarını yasadışı yollardan ziyarete gelen İranlı Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa, 3 gün önce dönüş için yola çıktı. Yine yasadışı yollardan Şemdinli'den İren'a gitmek üzere yola çıkan 4 İranlıdan bir daha haber alınamadı.

İran'daki yakınları Şemdinli'deki akrabalarına haber verince sınırdaki köylüler 4 İranlıyı aramaya başladı. Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası Çimen bölgesinde çığ geldiğini gören köylüler, bu bölgede aramayı yoğunlaştırdı. Yapılan aramalar sonucu çığ bölgesinde 4 İranlı'nın eşyaları bulununca ihbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri inceleme başlattı. 
 
AFAD EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
 
Şemdinli Kaymakamı Adem Ünal, İran uyruklu 4 kişinin çığ altında kaldığı haberinin kendilerine ulaşması üzerine, Hakkari'den AFAD ekibi istediklerini söyledi. Kaymakam Ünal, "Ekipleri Şemdinli'ye istedik. AFAD'tan bir kurtarma ekibi geldi.

Öte yandan İl Özel İdaresi ekipleri de bölgede çalışma yapacak" dedi. Ancak havanın kararması ve aşırı soğuklardan dolayı ekiplerin yarın sabahın erken saatlerinden itibaren arama çalışması başlatacağı belirtildi.

DHA