Semih'e yüzde yüz zam!

Geçen sezon formayı kapan ve bir daha hiç çıkarmayan Semih Kaya ödülünü geç de olsa aldı.

Semihe yüzde yüz zam!
25 Mart 2013 Pazartesi 15:44 tarihinde eklendi.

 

Drogba ve Sneijder’in yıllık 5 milyon euronun üzerinde kazandığı Galatasaray’da sadece 450 bin TL’ye oynayan Semih Kaya muradına erdi, sarı-kırmızılı yönetim genç oyuncunun sözleşmesinde iyileştirmeye gitti. Bu hamlenin perde arkasındaki ismi ise Fatih Terim’di.
 
Terim’i mahcup etmedi Terim, geçen sezon Servet ve Gökhan Zan’ın sakatlığında formayı verdiği Semih’e hep güvendi, 1991 doğumlu oyuncu da hocasını hiç mahcup etmedi. İdmanlarda ekstra çalıştı, özel hayatını dikkat etti ve 2 sezon boyunca ilk 11’in değişilmezi oldu.
 
“Fatih Hoca benim için büyük şans. Başka biri olsa belki yine kiralık giderdim. Bugün Semih Kaya olduysam, Fatih Hocamın payı çok büyük” diyen Semih’in tek sorunu, ücretiydi.
 
22 yaşındaki oyuncunun 450 bin TL’ye oynamasına gönlü razı olmayan Fatih Terim, yöneticilerden Abdurrahim Albayrak’a bu sıkıntısını dile getirdi ve iyileştirme sözü aldı. Nitekim geçen hafta içinde sarı-kırmızılı yönetim, 2016’ya kadar sözleşmesi bulunan Semih’in ücretine zam yaptı ve 450 bin TL’lik garanti parayı tam 900 bin TL’ye çıkardı.
 
Ve yüzde yüz zam aldı Semih Kaya’nın ayrıca maç başı ücreti de arttı. Artık maç başına 12 bin değil 15 bin TL kazanacak. Lig, kupa, Avrupa fark etmeksizin ilk 11’in değişilmezi olan Semih, ortalamasını korursa (1 sezonda 35 maç oynarsa) Galatasaray’da yıllık 1.5 milyon TL’nin üzerinde parayı cebine koyacak.
 
 
(amk)