Sen nasıl bir organizmasın Orçun?

Bartu Küçükçağlayan ya da onu popülerliğe kavuşturan adıyla “Orçun”. Yalan Dünya dizisinin sorunlu gencinin “Öpüşelim mi” repliğinin ardındaki insanı tanıyor musunuz?

Sen nasıl bir organizmasın Orçun?
04 Mart 2012 Pazar 21:19 tarihinde eklendi, 3.775 kez okundu.

Hatırlarsınız, bir “Saldıray abi” vardı. bir Demet tiyatro’nun unutulmaz karakterlerinden, her sözünü bir şekilde sevişmeye bağlayan Saldıray, türk erkeğinin bir türünü çok iyi yansıtırdı. Şimdi onun daha nahif ve pasif versiyonu idolümüz oldu:Orçun. Google’a “Yalan Dünya, Orçun, replik, öpüşelim mi” anahtar kelimelerini yazdığınızda karşınıza binlerce sonuç çıkacak. Youtube’da “Öpüşelim mi Orçun” başlıklı videolar “Anneee” diyerek miyavlayan kedilerden bile daha çok izleniyor. Oysa Gülse Birsel geçen hafta Twitter’a “Orçun’un son bölümleri” yazarak, hepimizi korkuttu. Ama korkmayın, bu sadece Gülse Birsel’in adını kullanan birinin internetin lağım çukuruna yolladığı bir spekülasyonmuş... 

ORÇUN’DAN ÖNCESİ CANAVAR BANAVAR
Bartu Küçükçağlayan’ı “Orçun” olarak tanıyanlar için, onun aslında çok ödüllü bir tiyatrocu olduğunu öğrenmek şaşırtıcı olmaz. Ama onu yine son zamanların fenomen grubu “Büyük Ev Ablukada”nın vokallerinden biri olarak tanıyanlar için Bartu Küçükçağlayan’ı yolda her gün karşılaşabileceğimiz ergenlerden biri olarak görmek şaşırtıcı. Çünkü “Büyük Ev Ablukada” konserlerini dolduran kızlar Bartu’nun “Çok yakışıklı ve çok seksi” olduğu konusunda hemfikir. Büyük Ev Ablukada grubunda herkesin bir lakabı var. Bartu’nunki “Canavar banavar.” Bu arada Bartu’nun Eskişehir’de öğrenciyken de bir müzik grubu vardı ve o grupta söylediği şarkıları hâlâ dinlemeye doyamayanlardanım. Neden bir an evvel albüm yapmadığına anlam veremiyorum. 

SMOKİN DE YAKIŞIYOR 
Neyse; herkesin ağız birliği yaptığı bir şey var: “Bu çocuk çok yetenekli.” Ekranlardaki ilk “genç” rolü, Binbir Gece dizisindeki “Gani” karakteriydi. Hemen ardından televizyonların en başarılı komedi dizilerinden, bir nevi müzikal de sayılan Çapkın’da “Kösnük” karakteriyle karşımızdaydı. Okan Yalabık’ın başrolde olduğu dizi maalesef “iyiyi harcayan” reyting canavarının kurbanı olmuştu. Televizyon macerasına Haziran Gecesi ile devam ederken Bartu “Inishmorelu Yüzbaşı” oyunuyla asıl tiyatroda alkışları topluyordu. Bir sene sonra “Yirim o kızları be” repliğiyle hatırlandığı “Kumarbazın Seçimi” oyunuyla Sadri Alışık Ödülleri’nde “Tiyatro Gençlik Özel Ödülü”, 10. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü”nü aldı. Ancak büyük ödülleri “Çoğunluk” filmindeki oyunuyla topladı. “En İyi Erkek Oyuncu”, “Best actor”, “Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu” dendi Bartu’ya. Ödülleri alırken smokiniyle, papyonuyla ışıl ışıl pozlar verdi. Sinemadaki macerası Yavuz Turgul’un “Av Mevsimi” ile devam etti ve büyük isimlerle aynı seti paylaştı. 

HEPİMİZ BİRAZ ORÇUN’UZ 
Bu sezon herhangi bir tiyatro oyununda oynamıyor, yeni sinema çalışmaları da henüz bilinmiyor ama Orçun fenomeninin geldiği boyutları anlamak için sosyal medyada geçen “Kız olsam Orçun’a öptürürdüm” diyaloglarına bakmak lazım. Çünkü hepimizin içinde bir Orçun var ve hepimiz arada bir -en azından içimizden “Ben iyiyim ama babam öküz” diyoruz; değil mi?

Kopartan Orçun replikleri 
* “Hayatımın hiç sevgili istemediğim bir dönemindeyim şu an.” 
* “Komşuluk bitmiş arkadaş.” 
* “Yazık, ne kadar da güzel bir kızsın.” Dedesiyle konuşuyor: Servet kim? Anneannen Onun adı Servet mi? Evet, bilmiyor musun? Ne biliyim, bazıları anne diyor, teyze diyor, ben anneanne diyorum.

KİMLİK KARTI
* 1983 doğumlu. 
* Eskişehirli. 
* 17 yaşında üniversite için İstanbul’a taşındı. 
* bir sene sonra Yıldız Kenter’in son öğrencilerinden biri olarak, Kenter tiyatrosu’nda oynamaya başladı.


Habertürk