"Sen o köylünün kokusuna kurban ol"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de artık her vatandaşın uçağa bindiğini belirterek, söz konusu durumun bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyledi.

Sen o köylünün kokusuna kurban ol
09 Şubat 2014 Pazar 22:56 tarihinde eklendi.


"Türk Hava Yolları (THY) uçakları köylü kokuyor" diyenlere seslenen Güllüce, “Türkiye’de üniversitesi olmayan şehir yok, hızlı trenler yapan, uçaklarla giden, otomobili, otobüsü beğenmeyen noktaya geldik. Gerçi bu konuda çok eleştiri alıyoruz. Türk Hava Yolları uçakları ‘köylü kokutturmuş, işçi kokutturmuş’ diye çok eleştiri alıyoruz. Bende diyorum ki, sen o köylünün kokusuna kurban ol.” şeklinde konuştu.

Bakan Güllüce, Amasya’nın Merzifon ilçesinde AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı ve Merzifon Belediyesini ziyaret etti. Partilileri tarafından karşılanan Güllüce, ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada, devasa hizmetleri vatandaşlarla buluşturduklarını anlattı. Söz konusu hizmetlerin dünyanın dikkatini çektiğini ifade eden Güllüce, bir anısını anlattığı konuşmasında şunları kaydetti, “Hala ağzı bozulmamış benim gibi Karadeniz orijinal cümlelerini kullanan rahmetli bir dostum var oğlu beni aradı ve dedi ki, ‘İdris amca kuru üzüm, incir satan ülkeden helikopter satarsak ha böyle uğraştırırlar adamı’ dedi.

Kuru üzüm, domates satarsanız çok fazla sorun olmuyor. Kişi başı 3-4 bin dolar gelir olursa buda pek fazla sorun olmuyor. Ama biraz ileri gittik gibi geliyor bana. 25 bin doları hedefliyorsunuz, helikopter yapıyorsunuz. Tank yapıyorsunuz. Dediler ki, bunlar çok ileri gidiyor. Biliyorsunuz Churchill’in bir lafı var, ‘Uzarsa buda, kurursa sula. Uzadığı zaman budanması lazım. Nasıl budarlar onlar bilir işini. Ama bununla da muvaffak olamadılar. Bizim süngümüzü bileyecek taşımız yokken bizi budayamadılar da bugün 76 milyon dev ülke olmuşuz bizi budayamazlar. Bizim çok çalışmamız lazım, budanmamamız lazım. Bu ülkede kim çok çalışıyorsa hepsi kardeşimizdir. Hangi, din, hangi mezhepten olursa olsun hepimiz kardeşiz. Her insanı sevmeliyiz.”

Konuşmasının ardından Bakan Güllüce’ye Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Çilez tarafından Merzifon çarşafı hediye edildi.


CİHAN