Sendika, THY'ye bir hafta süre verdi

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, işten atılan 305 THY işçisinin 3 Nisan'a kadar geri alınması ve yöneticilerin toplu sözleşme şartları konusunda masaya oturmaları durumunda greve gitmeyeceklerini söyledi.

Sendika, THYye bir hafta süre verdi
29 Mart 2013 Cuma 00:32 tarihinde eklendi, 4.026 kez okundu.

 

THY tarafından grev yaptıkları gerekçesiyle işten atılan personel 304 gündür Atatürk Havalimanı’nda eylem yapıyor. Dış hatlar terminali önünde halay çeken eylemciler 'Yer gök direniş onurlu Hava-İş' şeklinde sloganlar attı. Hava-İş sendikası grev kararı almadan önce Atatürk Havalimanı’nda THY yöneticilerine çağrı yaptı. 
 
Dış hatlar geliş katında açıklama yapan Atilay Ayçin, ülkenin ekonomisinin zarar görmesini istemediklerini belirtti. Grev kararı astırmadan 305 işçinin geri alınmasını isteyen Ayçin, “305’i alın sözleşmeyi bitirelim diyoruz. Bugün sabah itibariyle işveren yazımızı gönderdik. 3 Nisan’a kadar görüşmeye davet ettik. 3 Nisan’a kadar görüşmemize olumlu cevap verilirse 305’i de toplu sözleşmeyi de çözeriz.” diye konuştu. 
 
'SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAZETELERE BİR HAFTA İLAN VERECEĞİZ'
 
THY yöneticilerini 3 Nisan’a kadar masaya davet eden Ayçin, “Gelin oturalım, konuşalım. Öfkeyle, kinle, gururla, mağrur insan edasıyla değil, insan edasıyla konuşalım ve bu sorunu çözelim. Yok ‘Biz iktidarız bu şirketi ve ülkeyi biz yönetiyoruz biz ne dersek o olur. 305’i devre dışı bırakır, diğer şartları geri çekin.’ derseniz. Bunun altında kalırsınız. Onun içindir ki Pazartesi’nden itibaren tüm gazetelerde yarımşar sayfa ve bir haftalı süreli THY ve AK Parti iktidarını bu sorunu çözmeye davet çağrımızı bulacaksınız. Gazeteyi açan yarım sayfa 305’in isyanını 18 bin işçinin isyanını okuyacak. Kamuoyu üzerinden hem bilgilendireceğiz hem de görüşmeye davet edeceğiz.” ifadesini kullandı. 
 
'ARKANIZI DÖNERSENİZ ARABAYA BİNİP-İNERKEN DUALAR OKUTTURACAĞIM'
 
Yöneticilerin zaman ayırması durumunda sorunun bir saatte çözüleceğini savunan Atilay Ayçin sözlerini şöyle tamamladı: “İnatlaşır arkanızı döner giderseniz 304 gündür buradayız, 304 gündür burada durmayan namert oğlu namerttir. Gelecek yeni 304’ler böyle sakin geçmez. O şirketin kapısından girerken çıkarken size salavat getirteceğim. Arabaya inip binerken dualar okutturacağım. Önünüzde ve arkanızda korumalarla dolaşacaksınız. Onun için sabrımızı bitirmeden gelin bu işi masada çözelim.” 

CİHAN