Sendikacılar birbirine girdi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Kızılpınar Beldesi'ndeki fabrikadaki işlerinden çıkarılan işçilere destek vermek için gelen 2 ayrı sendikanın üyeleri arasında anlaşmazlık yaşanınca arbede çıktı.

Sendikacılar birbirine girdi
19 Eylül 2013 Perşembe 19:20 tarihinde eklendi.
Birbirlerine giren sendika üyelerini polis güçlükle ayırdı.
 
Kızılpınar Beldesi'nde Dinex fabrikasındaki işten çıkarmaları protesto etmek için Birleşik METAL-İŞ Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi fabrika önünde toplandı.

Kısa bir süre sonra aynı işçilere destek olmak için basın açıklama yapmak isteyen Türk Metal Sendikası üyeleri de aynı alana geldi. İki sendika üyeleri arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle sözlü tartışmalar yaşandı.
 
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Vekili Adem Tuncel iki tarafı sakinleştirmeye çalışarak, "Herkes özgür bir şekilde basın açıklaması yapabilir. Birleşik METAL-İŞ Sendikası'nın basın açıklaması yapması için yasal hakkı vardır. İçinizde taşkınlık yapan arkadaşları görüyorum. Bu hareketler kimseye yakışmıyor. Bazı arkadaşlar lütfen provokatörlük yapmasın.

Herkes haddini bilsin. Kamera kayıtları ile taş atanları tespit edeceğiz" dedi.
 
SENDİKA ÜYELERİ ARASINDA ARBEDE ÇIKTI
 
Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen üyelerin birbirlerine saldırması sonucu arbede çıkarken, güvenlik önlemi alan polis ekipleri iki grubun arasında girerek tartışmayı engellemeye çalıştı. Bazı sendikaları üyelerinin aldıkları taşları karşı tarafa attıkları, bazılarının ise kırık cam şişelerle diğer sendika üyelerinin üzerine yürüdüğü görüldü.
 
Yaklaşık yarım saat süren gerginlik polis ekiplerinin araya girmesi ve iki grubu ikna etmesi sonucu yatıştırıldı. Birleşik İş Metal Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar fabrikada işten çıkarılan işçilere destek olmak için geldiklerini ifade ederek, "Dinex fabrikasından atılan kardeşlerimiz ile birlikte işlerine dönünceye kadar mücadele devam edecektir" dedi.
 
Sendikal örgütlenme içersinde oldukları için yedi işçinin fabrikadan atıldığını ileri süren Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise her türlü saldırıya ve tehdide karşı mücadelelerinin arkasında olacaklarını söyledi.

DHA