Sendikalardan 'yaşam alanı' protestosu

Hükümetin uyguladığı politikalarla yaşam alanına müdahale ettiğini belirten çeşitli sendika temsilcileri ve sivil toplum örgütü üyeleri Galatasaray Meydanı önünde eylem yaptı.

11 Kasım 2013 Pazartesi 19:45 tarihinde eklendi.

Eyleme Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyesi yaklaşık 100 kişi destek verdi. 

‘Kızlı erkekli direnmeye devam ediyoruz’ yazılı pankart taşıyan grup, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Kızlı erkekli direniyoruz’, ‘Küfreden vali istemiyoruz’ şeklinde slogan attı. Protestocuların eylemi sırasında çevik kuvvet polisi geniş güvenlik önlemi aldı.

Grup adına açıklama yapan KESK üyesi Mustafa Turgut, hükümetin kadın ve erkeklerin hayatına müdahale etmeye çalıştığını ileri sürdü. Kadın ve erkeğin sadece cinsel bir obje gibi gösterildiğini iddia eden Turgut, "Etek boyumuzdan saçımıza, yaşamımızın her alanını siyaset malzemesi yapmaktan çekinmeyenler, şimdi evlerimizi kimle paylaşacağımız konusunda kendilerini söz sahibi gibi sanmakta. Evlerimize burunlarını sokmaya cüret etmektedirler. Hayatın her alanında erkekli kadınlı mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.


CİHAN