Şener Eruygur hakkında dava düşürülsün talebi

Ergenekon Davası'nda tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen, kafa travması ve beyin kanaması geçiren müvekkili hakkındaki davanın, duruşma ehliyeti olmadığı gerekçesiyle düşürülmesini talep etti.

Şener Eruygur hakkında dava düşürülsün talebi
21 Haziran 2013 Cuma 20:07 tarihinde eklendi.
 
Öte yandan avukat Zeynep Küçük, Danıştay Saldırısı dosyasının, Ergenekon Davası'ndan ayrılmasını talep etti. Danıştay Saldırısı dosyasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım da "Hepiniz sahtekarsınız. Hepinizin kanını içeceğim" diyerek bağırdı.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda tutuksuz sanık Ulusal Kanal Haber Müdürü Ufuk Akkaya son savunmasını yaptı. Doğu Perinçek'ten talimat alma iddialarına değinen Akkaya, "İşçi Partisi üyesiyim. Genel başkan üyelere talimat verir.

Bana verilirse ben de yaparım. Bundan da şeref duyarım. Perinçek'in sık sık görüşlerine başvururuz. Bunu da haberlerimize ekleriz. Bugün hangi gazetenin genel yayın yönetmenine giderseniz gidin Perinçek'in fikirlerini merak ediyordur. Bu iddialar asılsızdır" diyerek beraatini istedi.
 
AVUKAT KÜÇÜK, DANIŞTAY DOSYASININ AYRILMASINI TALEP ETTİ
 
Ufuk Akkaya ve Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük, Danıştay saldırısıyla ilgili mahkeme heyetine bir sunum yaptı. Küçük, mütalaada Danıştay saldırısına ilişkin Süleyman Esen'in beraatinin istenmesi, Osman Yıldırım'a 'darbeye teşebbüs'ten ve Cumhuriyet'in bombalanmasından ceza istenmesi, babası Veli Küçük'e ve sanık Muzaffer Tekin'e ise azmettircilikten 6 kez müebbet hapis cezası istenmesini eleştirdi. Küçük, yaptığı sunumda Osman Yıldırım, Süleyman Esen, davada tanık olarak dinlenen Salih Yaşar arasındaki telefon irtibatlarını göstererek, "Bakın bu kişiler arasında Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay saldırısı arasında geçen 13 günlük süre zarfında toplam 464 görüşme var. Ama Ergenekon davası sanıkları ile aralarında bir tek bağlantı, ya da telefon irtibatı yok.

En kritik eylem saatlerinde birbirleri ile görüşen ve baz istasyonu raporlarına göre eylem bölgesinde olan kişilere beraat istenirken, hiçbir bağlantısı olmayan kişilere ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmesi hangi hukuk ve vicdanla açıklanabilir? Çözülmesi gereken düğüm, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar ile başlayan bu süreçte, bombalari kimin verdiğinin ortaya çıkarılmasıdır. Zira, Cumhuriyet Gazetesi eylemleri ile tetik çekilmiş ve eylem Danıştay baskını ile tamamlanmıştır" diye konuştu.
 
OSMAN YILDIRIM: HEPİNİZİN KANINI İÇECEĞİM
 
Bu sırada Danıştay Saldırısı dosyasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım söz istedi, ancak mahkeme başkanı söz vermedi. Söz istemeye devam etmesi üzerine mahkeme başkanı, jandarmaya Yıldırım'ı salondan çıkarmasını söyledi. Osman Yıldırım, jandarmalar arasında salondan çıkarılırken "Hepiniz sahtekarsınız. Hepinizin kanını içeceğim" diye bağırdı.
 
Tutuksuz sanık emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen de, 5 yıl önce kafa travması ve beyin kanaması geçiren müvekkilinin iyileşme şansının tıbbi olarak mümkün olmadığını söyledi. Avukat Esen, "Müvekkilimin mevcut durumu her geçen sene kötüye gitmektedir. Müvekkilimin hiçbir zaman duruşma ehliyeti olmayacaktır ve duruşma ehliyeti sizlerin çok daha iyi bildiği gibi muhakeme şartıdır. İsnad yeteneği olmayan müvekkilim hakkında davanın düşürülmesi kararı verilmelidir.

Müvekkilim Şener Eruygur'un kalıcı olan ağır beyin harabiyetinin bir sonucu olarak duruşma yeteğini kalıcı olarak ortadan kalktığı için Cmk 223-8. maddesi gereğince hakkında düşme kararı verilmesini talep ederiz" dedi. Öte yandan duruşmada 5 tutuksuz sanık da mütalaaya ilişkin son savunmasını yaptı. Duruşmaya ara verildi.

DHA