Şener'den 'ihale' uyarısı

Trabzonpor Başkanı Sadri Şener, camianın büyük hayali Akyazı Stadyumu'nun ihale sürecine yönelik uyarılarda bulundu.

Şenerden ihale uyarısı
30 Ocak 2013 Çarşamba 11:47 tarihinde eklendi.

 

Stadyum inşaatının bu işi hakkıyla yapabilecek bir firmaya verilmesini umduğunu ifade etti.
 
14 ŞUBAT'TA SÜREÇ BAŞLIYOR
 
Trabzonspor'un gündemine yaklaşık 5 yıl önce giren Akyazı Spor Kompleksi'nin inşası için ihale süreci 14 Şubat'ta başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Trabzon'un batısındaki Akyazı mevkisindeki dolgu alanında yapılacak stadyum için ihale sürecinin 14 Şubat'ta başlayacağını ve yaklaşık 2 ayda tamamlanacağını açıklaması, bordo mavili camiada hem heyecan yarattı, hem de gözlerin ihale sürecine çevrilmesine neden oldu.
 
AKSAMA ENDİŞESİ
 
Bazı stadyum inşaatlarının yüklenici firmaların işi bırakması nedeniyle aksaması üzerine Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ihale süreciyle ilgili uyarılarda bulundu. Şener, Akyazı stadyumunun Trabzonspor'un büyük hayali olduğunu ancak bazı sebeplerden dolayı geciktiğini belirterek, şunları söyledi:
 
2Akyazı'dan umudumu kesmedim. Ancak yüksek mühendis olmam ve müteahhitlikle uğraşmam nedeniyle süreçle ilgili bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. İhalenin sonucunda camiamızın büyük hayali olan Akyazı stadyumu ve spor kompleksinin inşaatını hakkıyla becerebilecek bir firmanın işi alması benim için çok önemli."
 
2 ÖRNEK VERDİ
 
Bazı kentlerde stadyum inşaatlarının geciktiğini de belirten Sadri Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Öyle ihaleler yapılıyor ki, Mersin Stadyumu'nu yapan müteahhit batıyor. Limak'a, Nihat Özdemir'e devrediyorlar. Bursa Stadyumu'nu yapan müteahhit de batıyor, onu da yarın başka birine devrederler. Bu olaylar gecikmelere neden oluyor. İnsanlar batabilir. Fakat bu müteahhitlerin, bu işleri yapmış, hakkıyla yapabilecek, bitirebilecek, ekonomik yapısı iyi olan firmalardan seçilmesini arzu ediyorum."
 
GÜNEŞ TÖREN İSTEMEDİ, RESMİ SİTEDEN MESAJ YAYINLANDI
 
Sanica Boru Ezalığspor yenilgisi sonrası görevinden ayrılan Teknik Direktör Şenol Güneş ve ekibine resmi internet sitesi kanalıyla teşekkür edildi. Bordo mavili yönetimin tören düzenleyerek teşekkür etme isteğinin Güneş tarafından kabul görmediği, bu nedenle siteden teşekkür mesajı yayınlandığı belirtildi.
 
GÜNEŞ'E LİG ŞAMPİYONLUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDİLDİ
 
Trabzonspor internet sitesinden "Emeğinize teşekkürler" başlığıyla yayınlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:
 
"Kulübümüzün bugünlere gelmesinde gerek futbolcu, gerekse de teknik adam olarak büyük hizmeti geçen, camiamızın önemli isimlerinden Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in aramızdan ayrılması herkesi olduğu gibi bizleri de fazlasıyla üzmüştür. Son olarak 2009 yılı Ocak ayından itibaren görev yapan ve bu süre içerisinde takımıyla birlikte 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Süper Kupa ve 1 de Türkiye Kupası kazanan Güneş'e, birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşları eski Kaptanımız Ünal Karaman'a, Şeref Çiçek'e, Özcan Bizati'ye, Mehmet Kulaksızoğlu'na, eski oyuncularımız Turgut Kural ve Alper Boğuşlu'ya teşekkürü bir borç biliyoruz. Onları hiçbir zaman kulüple bağı kopan kişiler olarak görmediğimizin ve bunun bir bayrak değişimi olduğunun bilinmesini istiyoruz. Her biri kulübümüzün bir parçası olan bu değerli teknik adamlarımıza bundan sonraki yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluklar diliyoruz."
 
TOLUNAY KAFKAS'A 3.5 YILLIĞINA 4.2 MİLYON DOLAR ÖDENECEK
 
Trabzonspor'la 3.5 yıllık sözleşme imzalayan Tolunay Kafkas'a bu süre içinde toplam 4.2 milyon dolar garanti para ödeneceği belirtildi. Trabzonspor'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da bildirdiği rakamlara göre, Kafkas'a 2012-2013 sezonunda 600 bin, 2013-14, 2014-2015 ve 2015-2016 futbol sezonları için de 1 milyon 200'er bin dolar garanti ücret ödenecek.

DHA