Şenes Erzik'ten Ali Koç'a yanıt

Eski Fenerbahçe yöneticisi Ali Koç'un "İnşallah ilk defa Türkiye için bir şey yapar" sözlerine UEFA Asbaşkanı Erzik'ten yanıt geldi: Beni bilen zaten biliyor.

Şenes Erzikten Ali Koça yanıt
26 Mayıs 2012 Cumartesi 10:38 tarihinde eklendi, 1.191 kez okundu.

 

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Ali Koç'un kendisiyle ilgili "Türkiye için ilk kez bir şey yapsın" sözlerine yanıt verdi.
 
62. FIFA Kongresi için Macaristan'da bulunan Şenes Erzik, Bugün Gazetesi'ne yaptığı açıklamaya "Sayın Koç'un açıklamalarını beklemiyordum. Açıkçası çok şaşırdım" diyerek başladı.
 
Türkiye'deki şike soruşturması ile ilgili sürecin UEFA tarafından incelenmesinin sürdüğünü ifade eden Erzik, "Süreç devam ediyor, bana bağlı değil. Ben popülist olamıyorum. Bu pozisyonda görev yaptığım için bazen konuşamıyorum. Ne yaptığını anlatan birisi de değilim. Buna gerek duymuyorum, beni bilen zaten biliyor" ifadelerini kullandı.
 
Koç'un 2020 Avrupa Şampiyonası ile ilgili göndermelerine de değinen Erzik, "O, başka bir konu. UEFA, tarihinde ilk defa yarışma açmadan organizasyonu bize vermeye hazırlanmıştı. Ben, '2020 bize verilecek' dediğim zaman bu UEFA İcra Kurulu'nun kararıydı. Ancak bir şart vardı, başka bir adaylık olmayacak. Statü böyle. Aksi durumda yarışma açılacaktı. Olimpiyatta da Avrupa Şampiyonası'nda da statü bu şekildedir" şeklinde konuştu.
 
ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ? 
Fenerbahçe eski asbaşkanı Ali Koç, CNBC-e canlı yayınında UEFA'nın kulübe ceza vermeye hakkı olmadığını söylemişti. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'i de eleştirerek "Şenes Bey inşallah Türkiye için ilk defa bir şey yapar" dedi. Koç, ceza alsalar bile gelecek sezon şampiyon olmak için transfer yapacaklarını dile getirdi.

NTV