"Senin demokrasin, benim demokrasim olmaz"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Güngören’de Merter Sanayiciler ve İşadamları Derneği’ni (MESİAD) ziyaret etti.

Senin demokrasin, benim demokrasim olmaz
12 Şubat 2014 Çarşamba 19:28 tarihinde eklendi.

Sarıgül, “Devlet Bahçeli’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayını olduğunda da bakıyorsunuz, ne oluyorsa sincap yayınları, penguen yayınları devreye giriyor. Böyle bir demokrasi olmaz.” dedi.

Mustafa Sarıgül, Güngören’de esnaf ziyaretinde bulundu. Sarıgül, daha sonra MESİAD’a geçti. Burada MESİAD Yönetim Kurulu ve üyelerine konuşan Sarıgül, bütün televizyonların Başbakan Erdoğan’ın yayınını yapmasını eleştirerek, “Alman Başbakanı Merkel, televizyonlarda 15 günde sadece 3 dakika konuşmuştur. Bizde ise baktım 17 kanal aynı dakikada yayın yapıyor. Devlet Bahçeli’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayını olduğunda da bakıyorsunuz, ne oluyorsa sincap yayınları, penguen yayınları devreye giriyor. Böyle bir demokrasi olmaz. Senin demokrasin benim demokrasim olmaz.” ifadelerini kullandı.

Sarıgül, savcıların görevden alınmasına da değindi. Hakimin ve savcının haktan, hukuktan yana olduğunu vurgulayan Sarıgül, “Hakime, savcıya bir işimiz düştüğü zaman bilmeliyiz ki; o hakim haktan yana o hukuktan yana adaletten yana. Peki senin savcın benim savcım olur mu? Senin polisin benim polisim olur mu? Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız adalete güvenmezse kime güvenecek?” ifadelerini kullandı.

Erbakan, Ecevit ve Özal dönemini hatırlatan Sarıgül, “Erbakan döneminde, Özal döneminde bir gecede görevden alsan kıyamet kopardı. Ama bakıyorsunuz ki savcılar bir gece de gönderiliyor. Peki o savcının altına Mercedes arabaları veren sen değil misin? Savcı senin dediğini yaparsa çok iyi, doğruyu yaparsa kötü. Olmaz.” şeklinde konuştu.


CİHAN