"Senin Prof’luğuna yazıklar olsun"

Erdoğan, Van’da Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüklenerek, "Yazıklar olsun senin Prof’luğuna da yazıklar olsun senin tarihçiliğine de yazıklar olsun babamın arkadaşı dediğin Akif’e yaptığın bu saygısızlığa da" dedi.

Senin Profluğuna yazıklar olsun
31 Temmuz 2014 Perşembe 19:35 tarihinde eklendi.

"Şu anda önemli bir noktaya geldik. 10 Ağustos seçimi için biliyorsunuz 3 tane aday var. Bunlardan bir tanesi CHP ve MHP’nin ortak adayı." diyen Erdoğan, rakibine şu sözlerle yüklendi: "Bunların yanına irili ufaklı birkaç parti daha geldi. Hepsini toplasanız hepsinin oy oranı yüzde 1’e bile ulaşmıyor. Fakat enteresan olan şu, MHP’ye çatı dediler. Dam dediler. Bir aday dayattılar. MHP önce CHP ile aynı çatının altına girdi. Yetmedi marjinal sol partilerle aynı çatının altında buluştu. Son günlerde daha da enteresan şeyler oldu. Bu ortak aday neyle övünüyor? 'Benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı’ diyor. Önceki gün Edirnekapı Şehitliği’ne gitmiş. İstanbul’da merhum Mehmet Akif’in kabrini ziyaret etmiş. Babasını da merhum Mehmet Akif’i de güya kendi şahsi hırsına alet edecek. Babası çok muhterem bir insandı doğru. CHP’nin zulmünden dolayı Kahire’ye gitmek zorunda kalan bir insandı. Bir defa sen babana ihanettesin."

İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini ayırt edemediğini söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Edirnekapı Mezarlığı’nı ziyarette ortaya çok komik bir manzara çıktı. Akif’in kabrinin başında yazılı olan o kitabedeki dörtlük, İstiklal Marşı’ndan. Bu dörtlüğü okuyor. Sonra ne diyor biliyor musunuz? Ey Türkiye, ey CHP, ey MHP. HDP’ye zaten bu noktada seslenmeyi gerek duymuyorum. Onların zaten bu işle ilgisi yok. Çünkü HDP’nin İstiklal Marşı diye bir meselesi yok. Bunları bilelim. Ne diyor biliyor musunuz? Bu dörtlük Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde diyor. Yazıklar olsun. Senin Prof’luğuna da yazıklar olsun. Senin tarihçiliğine de yazıklar olsun. Babamın arkadaşı dediğin Akif’e yaptığın bu saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini ayırt edemiyor. Bunu şahsı getirdiler MHP’nin, CHP’nin, Pensilvanya’nın ortak adayı yaptılar. O sipariş. Ona şimdi ne diyarlarsa o onu yapıyor. Sonra da CHP, MHP’de tabanına tıpış tıpış gidip bu adaya oy vereceksiniz diyorlar. CHP’liler, MHP’liler şimdi bu adayın neresine oy verecekler. İstiklal Marşı’nı bilmeyen adaya CHP’liler ve MHP’liler oy mu verecekler. İstanbul’da eline bir tane dergi almış poz veriyor. O derginin eski kapaklarında benim Kürt kardeşlerime çok çok ağır hakaretler var. Ben siliyorum ki Van’dan bu adaya zaten oy yok."

HDP adayını da eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Siz bir adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz. Siz bir adaya millet olarak, insan olarak benim menfaatlerimi koruyacak, benim memleketim menfaatlerini koruyacak diye mi oy vereceksiniz. Herhalde ikincisi değil mi? Bu HDP’nin adayının benim Kürt kardeşlerime yönelik bu ülkede yaptığı ne var söyler misiniz? Bunların tek anlayışı var. Bu anlayış da şudur. Bunlar dikkat edin. Bunlar hizmetle değil tehditle geliyorlar."


CİHAN