Şenol Güneş'e ağır eleştiri!

Trabzonspor Alt Yapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, bordo mavili takımın eski teknik direktörü Şenol Güneş'e eleştiriler yöneltti, kadroya alt yapıdan oyuncu almayarak Trabzonspor tarihine kara bir leke sürdüğünü söyledi.

Şenol Güneşe ağır eleştiri!
15 Ağustos 2013 Perşembe 15:45 tarihinde eklendi.
Özkan Sümer'in görevine son verilmesi, göreve getirilen Ömer Eyüboğlu'nun da kısa süre sonra istifa etmesinin ardından Altyapı Koordinatörlüğü'ne getirilen Sadi Tekelioğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, hedeflerini anlattı. "Trabzonspor kimsenin nemalanma yeri değil" diyerek konuşmasına başlayan Tekelioğlu, şunları söyledi:
 
"Bizde, 'İstemediğiniz kadar oyuncu var' dediğimiz zaman bunun hayata geçmesi lazım. Hayata geçmesi için de oyuncularımızın A takımda şans bulması gerekir. Geçen sene Şenol Hoca döneminde, maalesef demiyorum ve bunu suçlama olarak da söylüyorum, ceza ödeyerek oyuncu kontenjanını kullanmadık. Bu Trabzonspor'un tarihinde kara bir lekedir. Bu Trabzonspor alt yapısına vurulan darbedir."
 
Tekelioğlu, "Trabzonspor'un 18 kişilik maç kadrosunda, alt yapısından yetişen 17 yaşından küçük ve 23 yaşından büyük olmamak koşuluyla federasyonun isteğiyle bir futbolcu bulundurma mecburiyeti var. Şenol Güneş döneminde Trabzonspor bu kontenjanı para cezası ödeyerek kullanmadı. Trabzonspor'un bünyesindeki oyuncuların kendi yaş gruplarında Türkiye'nin en yetenekli oyuncuları olduğuna inanıyorum. Trabzonspor her zaman yıldız oyuncular yetiştirmiştir. Bizim hedefimiz oyuncu yetiştirmek, oyuncuları önce 1461 Trabzon'a ardından da Trabzonspor'a kazandırmak" diyerek açıklamasını tamamladı.