Şenol Güneş'in 2015 model Kartal'ı

Son üç sezonu üçüncü olarak bitiren ve taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatan Beşiktaş, bu sezon şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Şenol Güneşin 2015 model Kartalı
31 Temmuz 2015 Cuma 10:09 tarihinde eklendi.
UEFA ile yapılan protokol gereği zor bir transfer dönemi yaşayacağı düşünülen siyah beyazlılar, bir anda sattıkları Demba Ba ve Atınç'tan gelen para ile rahat bir süreç geçirdi. Transfer stratejisinde planlamayı sol bek, sağ bek, stoper, sol açık ve santrfor olarak belirleyen Beşiktaş yönetimi, yaklaşık 2 aylık çalışmaların sonucunda istediği isimleri takıma kazandırdı.
 
Sol beke Tosic, sağ beke Andreas Beck, stopere Rhodolfo, sol açığa taraftarın sevgilisi Ricardo Quaresma'yı alan yönetim, son olarak dünyaca ünlü golcü Mario Gomez'i renklerine bağladı. Yapılan bu transferler camia ve taraftarların beğenisini kazandığı gibi en çok ta teknik direktör Şenol Güneş'i sevindirdi.
 
KALE TOLGA ZENGİN'İN
 
Sezon hazırlıklarının ilk etabı olan Almanya kampından itibaren oyun felsefesini oturtmaya çalışan Şenol Güneş, ikinci kampta kafasındaki ilk onbiri de şekillendirmeye başladı. Yabancı kaleci transferi yaptırmayan ve 'elimizdekileri kullanacağız' diyen tecrübeli teknik adam, her iki kampta da kalecilerin çalışma performansından oldukça memnun durumda. Hazırlık maçlarında sırayla kaye geçen Tolga, Cenk ve Günay üçlüsünden Tolga Zengin, tecrübesi ile birinci kaleci olmaya en yakın aday.
 
DEFANS DÖRTLÜSÜ BELLİ
 
Teknik direktör Şenol Güneş'in defansta oynatmayı düşündüğü isimler ise hemen hemen belli durumda. Sağ bekte Andreas Beck, stoperde Rhodolfo ve Ersan Gülüm, sol bekte de Tosic'in siyah beyazlıların yeni sezondaki defans hattını oluşturması çok büyük bir ihtimal olarak görünüyor.
 
ATİBA'NIN PARTNERİ OĞUZHAN ÖZYAKUP
 
Tolgay ve Veli Kavlak'ın sakatlanması sonucu en çok merak edilen konu Atiba'nın yanında kimin oynayacağı. Tecrübeli teknik adam, bu sorunu takım içinden çözmek için Necip ve Oğuzhan'ın yanı sıra Serdar ve Motta'yı bile orta alanda denedi. Ancak hiçbir futbolcu Oğuzhan'ın, Atiba'nın yanında gösterdiği hücuma dönük performansı gösteremediği için Oğuzhan'ın (eğer transfer yapılmaz ise) Atiba'nın partneri olacağı kesin görünüyor.
 
ŞOV ÜÇLÜSÜ: QUARESMA, GÖKHAN TÖRE VE SOSA
 
Tecrübeli teknik adam, 4-2-3-1 sisteminde önde oynatacağı üçlü konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamayacak gibi görünüyor.
 
Takımın 10 numarası Jose Sosa, her ne kadar ikinci kamp dönemini durgun olarak geçirse de alternatifi olmadığı için yine 10 numara olarak oynayacak. Havalimanında binlerce taraftar tarafından karşılanan Portekizli yıldız Quaresma ve Başkan Fikret Orman'ın, 'O bizim yıldızımız kesinlikle satmayacağız' dediği Gökhan Töre de Sosa'ya ileri üçlüde eşlik edecek diğer oyuncular olacak.
 
SANTRFORDA BİR DÜNYA YILDIZI GOMEZ
 
Teknik direktör Şenol Güneş'in santrforda oynatacağı isim ise, belki de takımda gelmeden yeri garanti olan Mario Gomez. Şenol Güneş'in daha Almanya kampında, "Uzun boylu, hava hakimiyeti olan, sırtı dönük oynayabilen ve top tutabilen santrfor alacağız" diyerek adeta tarif ettiği Mario Gomez, takımdaki dört santrforun içinde yeri garanti olan tek isim.
 
Uluslararası tecrübesi üst düzeyde olan ve oynadığı maç sayısına göre gol ortalaması Ronaldo ve Messi ile yarışan Gomez, şüphesiz ki rakiplerin de korkulu rüyası olacak.
 
İşte Şenol Güneş'in 2015 model Kartal'ı
 
Kale : Tolga 
 
Defans : Beck-Rhodolfo-Ersan Gülüm-Tosic 
 
Ön libero : Atiba-Oğuzhan ( veya yeni transfer )
 
İleri Üçlü : Gökhan Töre-Jose Sosa-Quaresma 
 
Santrfor : Mario Gomez 
 
DİĞER OYUNCULAR HAZIR KITA
 
Lig, kupa ve Avrupa'da üç hedefe birden yürümek isteyen Şenol Güneş, uzun maratonda oyuncuların hepsinden faydalanacağını sık sık belirtiyor. Kadroyu her mevkide iki oyuncu ve 3 kaleci toplamda 24 kişiden oluşturmak isteyen tecrübeli teknik adamın kamp dönüşünde 1 veya 2 oyuncuyu kiralık göndermesi bekleniyor.
 
ORTA SAHA TRANSFERİ İÇİN BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR
 
Son üç haftada sürekli değişen orta sahaya takviye konusu ise önümüzdeki hafta çözüme kavuşacak. Daha önce görüşülen Gökhan İnler için Fiorentina'nın devreye girmesi ve Leicister City'in Napoli'ye 4.5 milyon Dolarlık teklif sunması, bitme aşamasına gelen transferin zora girmesine neden oldu. Yine de bu futbolcu ile temaslarını sürdüren yönetim, Gökhan İnler'den umudunu kesmiş değil. Gökhan'ın olmama ihtimaline karşılık Fiorentina'nın serbest bıraktığı ve bonservisi elinde olan Alberto Aquilani ile de prensip anlaşması yapan siyah beyazlılar, Veli Kavlak'tan gelecek yeni bir müjdeli haber ile bu transferlerden tamamen de vazgeçebilir.
 
Sahalara dönme sürecini en aza indirmek için dün omuzundan yeni bir operasyon geçiren Veli'nin iyileşme sürecine dair tüm sonuçlar önümüzdeki hafta açıklanacak. Eğer Veli'nin sahalara dönmesi 1-1.5 ayı bulursa orta saha transferinden vazgeçmeyi düşünen yönetim, süreç 3 ay ve daha fazla uzadığı takdirde de orta saha takviyesini hemen yapacak.