Serbest bırakıldı televizyona çıktı!

Boşanmak isteyen eşini tornavidayla 43 yerinden bıçaklayan Yakup Kara, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kara dün bir televizyon programına katıldı ve yayına katılan erkekler tarafından ‘haklı’ bulundu

Serbest bırakıldı televizyona çıktı!
29 Ağustos 2014 Cuma 09:39 tarihinde eklendi.
İstanbul’da boşanmak isteyen eşi Hasret Kara’yı tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara hakkında savcılığın tutuklama istemine nöbetçi mahkeme “Dosyada yeni delil yok” diyerek itiraz etti. Mahkeme tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Yakup Kara, dün bir televizyon programına çıkarak kendini savundu. Avukat Meriç Eyüboğlu, “Tutuklama talebinde bulunulan mahkemenin gerekçesinde Adli Tıp raporundan bahsedilerek, suçun niteliğinin değiştiği belirtiliyor. Tutuklama talebini reddeden nöbetçi mahkeme üç satırlık gerekçeyi okusaydı Kara’yı tutuklayacaktı. Bir hukuk skandalı ile karşı karşıyayız. Karara biz de savcılık da itiraz etti” dedi.
 
İstanbul çekmeköy’de yaşayan Hasret Kara, 16 yaşında zorla evlendirildiği Yakup Kara’dan uzun süredir şiddet görüyordu. Koca Kara, son olarak kendisine boşanma davası açan eşini 43 yerinden tornavidayla yaraladı. Devletin koruma vermediği genç kadını, mahalle sakinleri koruma altına aldı. “Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu”, Yakup Kara’nın serbest bırakılmasına, tutuklanması yönündeki taleplere yapılan itirazların da reddedilmesine karşı suç duyurusunda bulundu.
 
Suçun niteliği değişti
Oluşan kamuoyu baskısı neticesinde, savcılık geçen günlerde Kara’nın tutuklanmasını talep etti. Ancak Yakup Kara, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından dosyaya konulan Adli Tıp raporuna rağmen, “Yeni delil yok” gerekçesiyle bir kez daha serbest bırakıldı. Hasret Kara’nın avukatı Meriç Eyüboğlu, dosyaya konulan Adli Tıp raporuna dikkati çekerek, tutuklama kararının reddedilmesine tepki gösterdi:
 
“Yakup Kara hakkında savcılık yakalama ve tutuklama talebinde bulundu. Mesai ertesine denk geldiği için nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme tutuksuz yargılanmasına karar vermiş. Biz de önceki gece öğrendik. Tutuklama talebini isteyen savcıyla konuştuk, o da bizden öğrendi, çok şaşırdı. Gerekçeli kararda, ‘Dosyaya yeni bir delil girmedi’ denilmiş. Biz salı günü Adli Tıp raporunu savcılığa teslim ettik. O raporda, ‘Hayati tehlikesi bulunmaktadır’ deniyor. Yani yeni bir delille karşı karşıyayız. Bu rapor, suçun niteliğini değiştiren bir şey. Suçu, ‘basit yaralama’dan ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ haline getiriyor. Ancak hakim ‘Yeni delil yok’ diyerek tutuklama talebini reddediyor. Talebi reddeden nöbetçi mahkeme üç satırlık gerekçeyi okusaydı Kara’yı tutuklayacaktı.”
 
-
“1 yıl nasıl sabrettin”
 
Yakup Kara, serbest bırakılmasının ardından dün Kanaltürk’te Songül Karlı’nın programına konuk oldu. Programa katılan erkek konuklar, Kara’nın eşini yaralamakta “haklı” olduğunu, “Gecenin 02.00’sinde eve gelen kadınla nasıl başa çıkacaksın? Gece hayatına nasıl alışır evli bir kadın, anlamıyorum. Bir yıl boyunca nasıl sabrettin? Yeniden Müslüman olmamız lazım” sözleriyle savundu. Kara’nın “beyefendi” bir insan olduğunu söyleyen Songül Karlı ise “Belki yeniden bir araya gelebilirler, yeniden aile olabilirler. Belki de ortada bir sorun yoktur” dedi.