"Serbest kalır maddesini kaldırttım"

Trabzonspor'un milli file bekçisi Onur Kıvrak özellikle bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla sadece yurt içinde değil Avrupa'da da büyük beğeni topluyor.

Serbest kalır maddesini kaldırttım
09 Ocak 2014 Perşembe 21:17 tarihinde eklendi.

Taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve övgüsünü kazanan Onur Kıvrak, Trabzonspor'a bağlılığını da aldığı son kararla gösterirken, "Serbest kalır maddesini kaldırttım." dedi.

Antalya'da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da kaptan Onur Kıvrak, NTV Spor'a yaptığı açıklamada, "Avrupa'da büyük bir kulüpte oynamak istiyorum" derken, sözleşmesindeki "serbest kalır" maddesini kaldırttığını açıkladı.

Trabzonspor'un 26 yaşındaki milli file bekçisi Onur Kıvrak özellikle bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla sadece yurt içinde değil Avrupa'da da büyük beğeni topluyor. Takımının kamp yaptığı Antalya'da konuşan yıldız oyuncu performansında kaptanlığın büyük etkisi olduğunu söyledi.

"KAPTAN OLUNCA SORUMLULUĞUM ARTTI"

İlk yarı performansını değerlendiren Onur Kıvrak, "Aslında performansım uzun süredir bu şekilde ama bu sezon daha fazla sorumluluk aldım. Tolga abi giitikten sonra kaptanlık bana verildi. Kaptan olduktan sonra da bu sorumluluk daha da arttı. Bunda herkesin bir emeği vardır mutlaka, Mustafa hocanın, savunmadaki arkadaşlarımın... Futbol 11 kişilik bir oyun, 10’unu çıkarsan ben bir şey yapamam. Sergilediğim iyi performansı kendime bağlamak istemiyorum. Takım halinde bu performansı sergiliyoruz. Umarım bunu bu şekilde sürdürürüz." dedi.

Avrupa’da haftanın 11’ine seçilmeleri ve kendisine 'Örümcek Adam' lakabının takılması hakkındaki düşüncelerini de aktaran Onur, "Tabii ki bunlar gurur verici. Trabzonspor taraftarı bana 'Kelebek' diye bir lakap taktı. Ancak ben her zaman kelebeğin ömrünün kısa olduğunu ve daha uzun süreli bir lakabın daha iyi olacağını savunuyorum. Avrupa’da da adımın geçmesi beni gururlandırıyor." şeklinde konuştu.

"SERBEST KALMA MADDESİNİ KALDIRTTIM"

Trabzonspor ile yenilediği sözleşmesi hakkında bilgi veren Onur, "Daha önceki sözleşmemde 7 milyona serbest kalma maddem vardı. Başkanımızla oturduk konuştuk, maddeyi tamamen kaldırttım." diyerek, şunları söyledi:

"Şu anda serbest kalmam gibi bir şey yok. Ben Trabzon’da Onur Recep Kıvrak oldum, taraftarını çok sevdim, onlar da beni çok sevdi. Bundan sonraki futbol yaşantımı Trabzonspor’da noktalamak için serbest kalma maddesini kaldırttım. Sadece Avrupa’dan çok iyi bir teklif gelirse Trabzonspor’u ve Türkiye’yi temsil etmek isterim."

"İSTANBUL KULÜPLERİNİ HİÇBİR ZAMAN DÜŞÜNMEDİM"

İstanbul kulüplerine transfer olmayı hiçbir zaman düşünmediğini dile getiren Onur, "Ben Trabzon’da gözlerimi açtım diyebilirim. O yüzden İstanbul’u bir kenara bırakıyorum. Yurtdışı olursa İspanya ya da İngiltere bunlar çok üst düzey ligler. Oralara gittiğimde kendimi gösterebileceğimi ve başarılı olabileceğimi düşünüyorum. Hem Türkiye'yi hem de Trabzonspor'u gururla ve başarıyla temsil edeceğime inanıyorum. Ancak Trabzonspor’da şampiyonluklar yaşamamız lazım. Bir şampiyonluk yaşadık ama daha şampiyonluklar yaşayacağız." diye konuştu.

"JUVENTUS KARŞISINDA BAŞARACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Trabzonspor’un ilk devre performansını da değerlendiren Onur, "Ligde deplasmanda çok atıyoruz, ama çok gol yiyoruz. Hepimiz bir şeyler geliştireceğiz. Ancak üzerimizde bir şanssızlık vardı. 2 gol atıyorsun 3 gol yiyorsun o zaman tabii ki kazanamazsın. İkinci devrede bu sorunu çözmemiz gerekiyor. İkinci devre iyi bir grafik yakalayacağımızı düşünüyorum." dedi.

Juventus maçları için iddialı konuşan milli file bekçisi ligde geride kalan ilk yarıyı "Tarihimizde önemli takımlara karşı iyi mücadele etmişiz. Juventus maçında da aynı şeyi yapacağımızı düşünüyorum. Başaracağımızı düşünüyorum. Ligde, deplasmanda çok gol atıyoruz ama çok da gol yiyoruz. Bunun üzerinde çalışıyoruz. İkinci devre bunu halletmemiz lazım." şeklinde değerlendirdi.

Onur Kıvrak Juventus'un kalesini koruyan Gianluigi Buffon'u örnek aldığını da sözlerine ekledi.


CİHAN