"Serbest kıyafete hayır, başörtüsüne evet"

Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okullarda uygulayacağı serbest kıyafet uygulamasını eleştirerek, “Eğer amaç eğitimde özgürlükse önce eğitimin ana unsuru olan öğretmene de özgürlük sağlanmalı.

Serbest kıyafete hayır, başörtüsüne evet
01 Ocak 2013 Salı 19:48 tarihinde eklendi.

 

Yani başörtüsüyle derslere girmek isteyen öğretmen, öğrenci, eğitim ve eğitimin tüm ana unsuru ve paydaşlarına özgürlük sağlanmalıdır.” dedi.
 
Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ; okullarda, özellikle liselerde serbest kıyafet uygulamasının güvenlik problemine neden olacağını savunarak, binlerce öğrencisi olan okullarda, okula gelenin öğrenci olup olmadığını belirlemede büyük sıkıntılar yaşanacağını öne sürdü. Okul içi ve çevresinde disiplin olaylarında olağanüstü artışlar baş gösterdiğini, Doğu illerinde ise terör örgütünün öğrencilere peşmerge kıyafeti ve kendi “bayrak” renkleriyle giyinme baskısı yapmaya başladığını iddia eden Muzaffer Karadağ, şöyle devam etti: 
 
"ABD’DE FORMAYA DÖNÜLDÜ"
 
"Bizden yıllar önce okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçen Batılı ülkeler, okullarda ve okul çevrelerinde disiplin, taciz ve suçların yüzde 98 artması üzerine, okullarda yeniden formaya döndü. Hatta dönemin ABD başkanı, 1996 yılında ulusa sesleniş konuşmasını, okulların formaya dönmesi için halkını ikna etmeye ayırmıştır. Hatta en büyük eyaletlerinde (California, Florida, New York) tamamen formaya dönmüşlerdir.
 
"SERBEST KIYAFET UYGULAMASI KALKMALI"
 
Eğer amaç eğitimde özgürlükse önce eğitimin ana unsuru olan öğretmene de özgürlüğün sağlanmasıdır. Yani başörtüsüyle derslere girmek isteyen öğretmen, öğrenci, eğitim ve eğitimin tüm ana unsuru ve paydaşlarına özgürlük sağlanmalıdır. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı ucundan, kıyısından başörtüsüne özgürlük sağlamak amacıyla bunları yapıyorsa çok ama çok büyük vahametlere yol açacak, okullarda disiplin ve güvenliği tehlikeye atacak serbest kıyafet uygulamasına son vermelidir. Durumdan veliler muzdarip, öğretmenler çaresizdir.” 
 
Karadağ; öğretmen, öğrenci herkese başörtüsüyle okula ve derse girme özgürlüğü sağlanmasını, ancak serbest kıyafet uygulamasının durdurulmasını isteyerek, “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, açık ve net bir şekilde öğretmeni, öğrencisi tüm kamu çalışanlarının başörtüsüne özgürlükten yanayız.” dedi.

CİHAN