"Şeref'imiz ile oynayıp Hakkı'mız ile kazanmak.."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaşın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şerefimiz ile oynayıp Hakkımız ile kazanmak..
30 Ekim 2014 Perşembe 17:05 tarihinde eklendi.
Başkan Fikret Orman'ın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısında; İkinci Başkan ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil ve Kulüp Basın Sözcüsü Mete Albayrak'da yer aldılar.
 
Önümüzdeki Fenerbahçe derbisi öncesi yaşanan hakem hataları ve Beşiktaş'ın üzerine yaratılmak istenen haksız algılarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman şunları söyledi:
 
"Önümüzde önemli bir Fenerbahçe maçı var. Beşiktaş, Türkiye'nin en eski spor camiasıdır. Futbolun algısını pozitife çevirmek için çaba harcıyoruz.
 
Süleyman Seba Sezonu'nda terbiyemizle mücadele ediyoruz. Futbolun güzelliğini insanlara aktarma misyonumuz var. Her hareketimizde seviyeli olmaya gayret ediyoruz. Fair-play içinde mücadele ediyoruz. Bu konuda tüm spor kamuoyunun takdirini aldığımızı düşünüyorum. Popülist olmadan kulübümüzün menfaati için çalışıyoruz.
 
Futbol Takımımız sezona iyi başladı. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini topluyor. Kolej takımı havası var. Bu duruma kendiliğinden gelmedik. Her oyuncuyla sözleşme yaparken onların ahlak çizgilerine bakarak mukavele imzaladık. Hepsi pırlanta gibi çocuklar. Oyuncularımızın saha içi ve dışı hareketlerini takip ederiz. Ahmet Nur Çebi ve Mete Vardar, sürekli oyuncularımızla birlikteler. Her zaman onların yanındayız. Aile havasındayız. Bir sorun olursa bunu aile içinde hallederiz"
 
"BİZ SOYUNMA ODASI BASMAYIZ"
"Kimse bizden hakemlere hakaret etmemizi ya da soyunma odası basmamızı beklemesin. Bu zamana kadar hiçbir hakemle konuşmadım. Kimseye baskı kurmamamız sürekli mağdur edileceğimiz anlamına gelmez."
 
"BEŞİKTAŞ KAYRILIYOR ALGISI YARATILMAK İSTENİYOR"
"Süleyman Seba Sezonu olması nedeniyle Beşiktaş'ın şampiyon yapılacağı algısı yaratılmak isteniyor. Kimseden kayırma beklemiyoruz. Tek beklentimiz eşit muamele görmektir. TFF başkanı Beşiktaşlı, MHK başkanı Beşiktaşlı ama en çok mağdur olan kulüp biziz.
 
U-19 maçında haksız penaltı aldık, hocamız penaltıyı gol yapmasın diye oyuncusuna müdahale etti. Biz böyle bir camiayız. Biz oyuncularımıza Şerefin'le oyna Hakkı'nla kazan diyoruz. Ben ve arkadaşlarımın kimseden bir talebi olmamıştır. Kulübümüze karşı organize bir şekilde algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu bizi rahatsız ediyor. Üslubumuzu korumaya devam edeceğiz. Son oynadığımız maçta Gökhan Töre'nin atıldığı görüntüleri izledim. 4. hakem oyuncuyu tahrik ediyor. Gökhan pırlanta gibi bir çocuk. Saha içinde ve dışında fair içinde hareket ediyor. O maçta sarı kart sınırında olan oyuncumuz var mı diye sordum. Bizi derbiye eksik götüreceklerini biliyordum."
 
"FUTBOLU YÖNETENLERİN ADALETLİ OLMASI LAZIM"
"Son 10 yılda derbi maçlar öncesindeki maçlarda Beşiktaş 7, Galatasaray 3 ve Fenerbahçe 1 kez kırmızı kart görmüşler. Futbolu yönetenlerin adaletli davranması lazım. Bizim maçlarımızda yan hakemler çizgi hakemleri müdahale ediyor. Diğer maçlarda bu kadar aktif olmuyorlar. Beşiktaş büyük bir mücadele veriyor. Çok çalışıyoruz. 18 tane UEFA'da dosyamız vardı. 45'in üstünde voleybolcuya borcumuz vardı. 15-20'ye yakın basket dosyamız vardı. Şimdi böyle bir şey duyuyor musunuz? Bunları yaparken özkaynaklarımızla stadımızı yapıyoruz. Türkiye'yi temsil ediyoruz. Yatırım yapıyoruz. Kimsenin hakkını yemiyoruz. Gelirlerimizin en az olduğu dönemde bunları yapıyoruz. Beşiktaş bunları yaparken cezalandırılacak bir kulüp değildir. Herkes aklını başına alsın. Nezaket içinde konuşmaya devam ediyoruz, kör değiliz. Herkes bunu bilsin. Fenerbahçe maçını Bülent Yıldırım yönetecek. Hayırlı olsun. Daha önce yönettiği maçlarda yaptıkları hala aklımızda, gözümüz üstünde olacak. Slaven Bilic, Bursaspor maçından sonra pozisyon kırmızı karttı diyor. Biz böyle bir terbiyeden geliyoruz. Kimseden beklentimiz yok. Kimseden iyilik görmedik. Zarar gördük. İyilik beklemiyoruz. Sezonun daha başındayız. Futbolu düzeltmek sadece bizim görevimiz değil. Diğer takımlarla beraber futbolu yönetenlerin görevi. Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenebilir ya da yenilebilir. Derbiyi kimin kazanacağına oyuncular karar versin hakemler değil."
 
"KİMSEDEN STAT İSTEMEDİK"
"Kimseden stat istemedik. Stat projesine başladığımızda Aziz Yıldırım cezaevindeydi. Abdullah bey, Beşiktaş'a yardımcı olabilriz diye bir demeç vermişti. Aziz bey cezaevinden çıkınca kendisini ziyaret ettik. Ayda bir maç kendi statlarında oynayabileceğimizi söyledi. Bunun üzerine Galatasaray'a gittik. Ünal bey seçimden sonra hallederiz dedi ama seçinden sonra genel kurulundan izin alması gerektiğini söyledi. Madonna'ya konser için verilirken genel kuruldan izin mi alındı. Bu olaydan sonra Fenerbahçe'ye daha konuyu açmadık ve Olimpiyat'ta oynamaya karar verdik. Beşiktaş'ı planlamak bizim işimizdir. Kimseden ne destek ne akıl istedik. Herkes kendi işine baksın. Beşiktaş'ın stadı 23 metre kuzeye 8 metre derine indi. Tribün tribün yapma imkanımız yoktu."
 
'BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ'
"Beşiktaş, Türkiye'yi temsil ediyor. İstanbul'da Beşiktaş'a bir stat bulamadılar lafı bir sitemdir. Bu lafı üzerine alması gerekenler sporu yönetenlerdir. Stadımız bitecek ve evimize döneceğiz. Allah'ın izniyle sezonu şampiyon bitireceğiz. Kimseden menfaat beklemiyoruz, bekleyen namerttir. Deplasmanlarda müthiş bir kitleyle karşılaşıyoruz. Fenerbahçe maçına herkesi davet ediyorum. Taraftarımız iyi günde kötü günde takımımıza destek verecektir. Pazar günü flamalarla Olimpiyat'a bekliyoruz herkesi. Gerçek Beşiktaşlılık budur. Polemiğe girmek istemiyoruz ama öyle şeyler söyleniyor ki konuşmayınca kulübün hakkını savunmuyormuş gibi oluyoruz. Futbolu yönetenlerin üsluplarına dikkat etmeleri lazım.
Oyuncularla görüşen bir başkan değilim. Soyunma odasına gitmem. Yöneticiler o işleri yapar. Gökhan Töre iyi bir çocuk. Saha içinde ve dışında ahlak dışı bir hareketini görmedik. Türk futbolunun kazanması gerektiği önemli bir oyuncu kendisi. Çizgiden şaşarsa önce karşısında bizi bulur. Hedefimiz her zaman şampiyon olmaktır. Hedef koyuyoruz temennide bulunuyoruz. Gidişatımız iyi yönde. Taraftar ve camiamız kenetlendi. Şampiyon olacak takımı oyunlar belirlesin hakemler değil. Fenerbahçe ve Partizan maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız. 50 bin kişiyle oynarken sorun olmuyor ama 10 bin kişiyle ambians sorun oluyor. Başakşehir'de bir maç oynayacağız. İstanbul seyircisinin tutumuna göre maçlarımızı Ankara'da oynayabiliriz. Anadolu'da Beşiktaş'a müthiş bir ilgi var. Buna daha sonra karar vereceğiz."
 
"TÜRKİYE'DE TEK BÜYÜK VAR O DA BEŞİKTAŞ"
"Türkiye'de tek büyük var o da Beşiktaş. Rakiplerimiz dönem dönem kayırıldı. Devlet desteği aldılar. Biz tırnaklarımızla kazıyarak geliyoruz. Stadımızı yapıyoruz. Gençlik ve Spor müdürü Beşiktaş'a para verdik diyor. O parayı tüm kulüplere verdiler. Stadımızı yapmamızdan niye rahatsız oluyorlar anlamıyorum. Gözlemci raporuyla Mete Vardar disipline sevk edildi. Sordum küfür etmemiş. Gözlemci şahit olmadan rapor tutmuş. Biz en büyüğüz. Her şeyin ilkini yapan kulübüz. Üzerimizdeki ölü toprağı atıldı. Kulübümüzü yakışır şekilde idare ediyoruz. Stat bitecek, gelirlerimiz artacak. Kombine için sıra olacak. 300 bine yakın forma sattık, aşacağız."