Serena Williams 3. kez şampiyon!

"TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda ABD'li Serena Williams, rakibini 2 - 1 yenerek 3. kez bu turnuvanın şampiyonu oldu.

Serena Williams 3. kez şampiyon!
27 Ekim 2013 Pazar 20:04 tarihinde eklendi, 6.482 kez okundu.
Turnuvada yenilgisiz şampiyon olan ABD'li tenisçi İstanbul'dan şampiyonluk kupasının yanında, 2 milyon 145 bin dolar para ödülü de kazandı. Finale kadar yenilgi almayan Çinli Li Na ise 1 milyon 90 bin dolar para ödülü elde etti.
 
TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde kadınlar dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, şampiyon oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan turnuvada, tekler finalinde Serena Williams, Çinli Li Na'yı 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle mağlup ederek, mutlu sona ulaşırken final mücadelesinde salonun tribünleri tamamen doldu.
 
Karşılaşmaya iyi başlayan Li Na, iki kez servis kırarak, 6. oyun sonunda 5-1 öne geçti. Serena Williams, sonradan toparlansa ve skoru 5-2 yapsara Çinli raket, 36 dakika süren ilk seti 6 - 2 kazanarak, 1-0 öne geçti.
 
İkinci sette, büyük çekişme yaşandı. Serena Williams, zorlanmasına rağmen 12. oyunda zorlansa da rakibine servisini kırdırmadı ve seti 6 - 3 kazanarak, skoru 1 - 1'e getirdi ve eşitliği sağladı.
 
Üçüncü sette çekişmeli geçti. Ancak Serena Williams, kortlarda bu tür finallerde pek rastlanılmayan bir başarı göstererek Li Na'nın, servis kırmasına imkan vermedi ve seti 6 - 0 mücadeleyi de 2 - 1 kazanarak şampiyon oldu.
 
2 MİLYON 145 BİN DOLAR KAZANDI
 
Bu arada turnuvada yenilgisiz şampiyon olan Serena Williams, 2 milyon 145 bin dolar para ödülü kazandı. Finale kadar yenilgi almayan Çinli oyuncu Li Na ise 1 milyon 90 bin dolar para ödülü elde etti.
 
Turnuvanın son gününde oynanan tekler ve çiftler finalleri, dolu tribünler önünde oynandı. Dereceye giren teniscilere de ödülleri alkışlar arasında verildi.

CİHAN