Sergen imzayı attı

Gaziantepspor’un yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, kendisini kırmızı siyahlı ekibe bağlayan 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Sergen imzayı attı
19 Kasım 2013 Salı 16:54 tarihinde eklendi.
Bundan sonra her şeyin Gaziantepspor’un başarısı için olacağını söyleyen Yalçın, lisansının yeterliliği konusundaki soruya da “Belge sadece bir kağıt parçasıdır.” cevabını verdi.
 
Celal Doğan Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Yalçın, kendileri için çok çabuk bir sürecin yaşandığını belirtti. Yalçın, “Öncelikle ben başkana, sayın başkan bana ve ekibime duyduğu güvenden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü benim görevi kabul etmemin en büyük nedeni başkanın bize olan güvenci ve inancıydı." diyerek şöyle devam etti:
 
"Bu çok önemli bizim için. Çünkü ben yeni göreve başlayan bir teknik direktörüm. Kolay değil bu. Yani bu kararı vermek, bu başlangıca geçmek çok kolay bir iş değil. Hem başkanın bize olan güveni, aynı zamanda Gaziantepspor’un çok hedefleri olan bir ekip oluşu bizim için başlamanın en uygun olduğu yer gibi göründü. Biz de görevi kabul ettik. Çok yeni bir süreç. Yeni bir jenerasyon diyelim. 
 
Gaziantepspor’a da yeni bir kan lazımdı, bir değişiklik lazımdı ki, hepiniz biliyorsunuz ki Türk futbolunda bu tür değişimler her zaman olabiliyor. Çok sürpriz bir değişim değil. Çünkü, işler iyi gitmediği zaman bir kan değişikliği her camiada olabiliyor. İnşallah bundan sonrası hem bizim için hem Gaziantepspor için hem sizin için iyi olur. Bizim temennimiz bu. Bu doğrultuda çalışmalara başladık."
 
Mutlaka bir alışım süreci yaşayacaklarını belirten Yalçın, "Bir süreç yaşayacağız. Sizin de bunda bize yardımcı olacağınızı düşünüyoruz. Bundan sonra her şey Gaziantepspor’un başarısı için olacak. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Lisansa gelince belge sadece bir kağıt parçasıdır. Bunu unutmayalım. Ligde bu şekilde çalışan bir çok teknik direktör var. Yani çok önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum ki, zaten çok kısa bir süreçte ben bu belgeyi alırım. Buna hakkım da var. Ancak şu etapta çok belgeyi düşünecek zamanımız yok. Dediğim gibi belge sadece bir kağıt parçasıdır o kadar." değerlendirmesinde bulundu.
 
“BİZİM ROBERTO CARLOS'UMUZ SERGEN YALÇIN” 
 
İmza töreninde konuşan Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl da Sergen’e teklifi getirdikleri süreci anlattı. Sergen’in de bu teklif karşısında şok olduğunu ve kendilerini kırmayarak, Gaziantepspor’u şuandaki sıkıntıdan kurtarmak amacıyla takımın başına geldiğini dile getiren Kızıl, Sivasspor’un başındaki Roberto Carlos’u örnek vererek şunları söyledi:
 
"Carlos bizim futbolcu kardeşimiz. Türk futboluna hizmet etti, Fenerbahçe camiasına hizmetleri oldu. Brezilya’dan geldi. Gelen bütün yabancılar, onlar da bizim misafirlerimiz, kardeşlerimiz. Neden o Sivasspor’da başarılı oluyor da, neden bizde öyle biri çıkmasın? Bizim Carlos'umuz da Sergen Yalçın.
 
Sergen Yalçın isteseydi herhalde Avrupa'nın en iyi takımlarında, en iyi kulüplerde oynayabilirdi değil mi? Real Madrid’de de oynardı, Barcelona’da da oynardı, Chelsea’de de oynardı. İsteseydi giderdi değil mi? Ama Beşiktaş sevgisi, ülke sevgisi. Ülkesinden ayrılmadı, bazı şeylerden fedakarlıklar yaptı. 
 
İsteseydi çok büyük maddi imkanlarla, olanaklarla belki de dünya gündemine gelecek bir şekilde de olurdu. Ama her şeyi tepti, Beşiktaş’a hizmet etti ve Beşiktaş’tan sonra da ilk kez futbola, yeşil sahaya gelişinin Gaziantepspor’la olması bizim için iyi bir olaydır, mutluluktur. İşte herkes Sergen Yalçın, neden Sergen Yalçın? Olur mu olmaz mı? Olur hem de bal gibi olur. İnsanlar idealist oldu mu, hedefi oldu mu olmayacak bir şey yok. Kendisinden şüphe ediyorsa zaten olmaz." 
 
Konuşmaların ardından Yalçın, kendisini Gaziantepspor’a bağlayan imzayı attı. 

DHA