Sergen Yalçın'a piyango!

UEFA ve TFF'nin teknik direktör talimatlarındaki “yeterlilik” kriterlerine sahip olmaması nedeniyle faal futbol hayatını noktaladıktan sonra “teknik adamlık” yerine “futbol yorumculuğuna” soyunan Sergen Yalçın'a Roberto Carlos piyangosu vurdu…

Sergen Yalçına piyango!
19 Kasım 2013 Salı 14:09 tarihinde eklendi.
TFF yönetiminin 22 ağustos 2013 tarihinde Roberto Carlos'un Sivasspor'da çalışmasının önünü açan talimat değişikliği, yıldız isim Sergen Yalçın'a da “teknik adamlık” yolunu açmış oldu. UEFA A ve UEFA Pro Lisanslarına sahip olmadığı için düne kadar teknik direktörlük yapamayan ve bu nedenle “ekranlarda kalan” Sergen Yalçın, TFF yönetiminin Roberto Carlos'a Türkiye'de çalışma imkanı sağlayan Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 13. Maddesine ilave edilen “5.fıkra” sayesinde tekrar yeşil sahalara döndüğü ortaya çıktı.
 
Sporx'te yer alan habere göre; Sezon başında Sivasspor'la sözleşme imzalayan ancak elindeki lisansların TFF için yeterli olmamasından dolayı yaşanan kriz, futbol federasyonunun ilgili talimatın 13. Maddesine ”Sözleşmenin imzalandığı tarihte FIFA Dünya Sıralaması'nda 1 ila 25. sıralarda yer alan bir ülkenin "A" Milli Takımı'nın en az 75 müsabakasında oynamış olmak kaydıyla, Türkiye'de bir kulüpte toplam en az 2 sezon futbolcu olarak tescil edilmiş yabancı kişiler ile ilgili olarak işbu maddenin 1., 2. ve 3. fıkraları ile Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı'nın 5. maddesinin son fıkrası hükümleri uygulanmaz. Bu kişilerin aktif futbol hayatını sona erdirmiş olmaları ve en üst profesyonel ligde mücadele eden kulüplerle sözleşme imzalamış olmaları zorunludur” fıkrasını ilave etmesiyle açılmıştı. Ve bu talimat değişikliği sayesinde Carlos sportif direktör kimliği ile yedek kulübesine girme izni almış oldu.
 
Yönetici olarak oturacak
 
TFF yönetiminin Carlos için getirilen bu 4.fıkranın altına ilave ettiği 5. Fıkrayla da bir nevi Sergen Yalçın'a yedek kulübesinin yolunu açmış oldu. Futbol federasyonu ilgili talimat maddesine (Mad 13'e 5) “En az 5 yıl FIFA üyesi bir ülkenin en üst profesyonel liginde yer alan bir kulüpte tescil edilmiş, en az 25 kere "A" Milli takımda forma giymiş ve aktif futbol hayatını sona erdirmiş olmak şartıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili olarak işbu maddenin 1., 2. ve 3. fıkraları hükümleri uygulanmaz" şeklinde ilave yapması “teknik adamlık ve antrenörlük yapmak için yeterli eğitimi almayan ve lisansı olmayan” Sergen'e “25 kere A Milli olma sayesinde” hocalık imkanı sağlamış oldu.
 
Türk futbolunun efsane isimleri arasında yer alan ancak antrenörlük konusunda yeterli kriterlere sahip olmadığı için spor yorumculuğu yapan Serken Yalçın'ın Carlos gibi yine bir “idari” görevle yedek kulübesinde yer alacağı ortaya çıktı. Sergen Yalçın'ın da Carlos gibi “sportif direktör” görevi adı altında çalışacağı öğrenildi.