Serik'te orman yangını

Serik ilçesine bağlı Bilginler köyünde ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim birimlerine de sıçrayan yangın nedeniyle Bilginler köyündeki yaşlılar, kadınlar ve çocuklar, kaymakamlık uyarısıyla güvenli yerlere yönlendirildi.

Serikte orman yangını
29 Ağustos 2012 Çarşamba 16:21 tarihinde eklendi, 2.363 kez okundu.

 

Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinde başlayan yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat, Serik ile bağlı beldelerin itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan müdahale ettiğini kaydetti. Kaymakam Ümit, yangın söndürme çalışmasının bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkati çekerek, gücü olan herkesin söndürme çalışmalarına destek verdiğini bildirdi. 
     
Bölgede oluşan yoğun duman nedeniyle vatandaşların zarar görebileceğini düşündüklerini ifade eden Ahmet Ümit, bu amaçla yaşlılar, çocuklar ve kadınların güvenli yerlere gitmesi için uyarıda bulunduklarını, buvatandaşların yangın bölgesinden uzaktaki yakınlarının yanına yerleştirildiğini açıkladı. 
     
Bölgedeki şiddetli rüzgarın yangın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğine işaret eden Kaymakam Ümit, ''Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı ama tehlike geçmiş değil. Ekipler rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında zorlanıyorlar'' dedi. 
     
Kaymakam Ahmet Ümit, yangın nedeniyle ilk belirlemelere göre bir ahır ve bir evin giriş katının zarar gördüğünü, ancak herhangi bir can kaybı, yaralanma veya hayvan kaybı bilgisinin kendilerine gelmediğini bildirdi. 
     
Ahmet Ümit, yangının 20 hektarlık alanda etkili olduğunu kaydetti. 
     
Köy imamının lojmanının giriş katı yandı- 
     
Öte yandan, Bilginler köyü Çakallar Mahallesi'nde, köy imamı Abdullah Eryiğit'in kullandığı cami lojmanının giriş katına sıçrayan alevler, evin bu bölümünü kullanılamaz hale getirdi. İmam Abdullah Eryiğit'in Isparta'da olduğu ve bu nedenle evin boş olduğu öğrenildi. 
     
Çakallar Mahallesi'ndeki bir ahır da alevlerden zarar gördü. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Büyük çapta maddi hasar oluşan ahırın boş olduğu bildirildi. 
     
Rüzgarın hızı artacak- 
     
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yangın bölgesinde bugün rüzgarın hızı zaman zaman saatte 40 kilometreyi buldu. Yetkililer rüzgarın hızının akşam saatlerinde daha da artarak saatte 50 kilometreyi bulabileceği konusunda uyardı. 
     
Nem oranının yüzde 15-20 civarında olduğu bölgede hava sıcaklığının ise 36 derece ölçüldüğü kaydedildi.