Serinlemek için girdiği barajda boğuldu

Çorumda bir kişi serinlemek için girdiği baraj gölünde boğularak hayatını kaybetti.

01 Eylül 2013 Pazar 00:00 tarihinde eklendi.


Hafta sonu tatili için Ankara’dan ağabeyi Ahmet Ekmekçi arkadaşları Adem Ocak ve Murat Vural ile birlikte Çorum’a gelen Kayseri Develi nüfusuna kayıtlı Ömer Ekmekçi (27) Obruk Barajı'nda boğularak hayatını kaybetti.

Çorum'a gelen gençler, piknik yapıp dağda bir süre yürüdükten sonra baraj kenarına gelerek çay içmek istediler. Bir süre sonra serinlemek isteyen gençlerden ikisi suya girip yaklaşık 50 metre uzaklıktaki adacığa kadar yüzdü. Onların peşinden karşıya geçmek isteyen Ömer Ekmekçi yarıya kadar geldiği suda çırpınmaya başladı. Suda çırpındığını gören vatandaşlardan biri jetski ile kurtarmaya çalıştı fakat başaralı olamadı. Bir süre yaşam mücadelesi veren Ömer E. kurtarılamayarak suda kayboldu.

Vatandaşlar tarafından ilk yardım ekiplerine jandarmaya ve Çorum AFAD ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler arama ve kurtarma çalışmalarında bulundu. Yaklaşık 1 saat süren arama çalışmalarının ardından Çorum Belediyesine ait dalgıçlar tarafından kıyıdan 10 metre uzaklıkta boğulan Ömer Ekmekçi'nin cesedine ulaşıldı. Ceset otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


CİHAN