Ses bombalı eylem iddiasına gözaltı

Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun, Umurlu Beldesi ziyareti sırasında, ses bombalı eylem yapma hazırlığında olduğu iddia edilen 29 yaşındaki Ü.M. gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Ü.M. serbest bırakıldı.

12 Ocak 2014 Pazar 16:48 tarihinde eklendi.
 
 
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun seçim gezisi için Umurlu pazar esnafını ziyaret edeceği sırada, Ü.M.'nin ses bombası hazırlayıp eylem yapacağı yönünde ihbar alan polis çalışma başlattı.

Geçen cuma günü Ü.M., Çarşı Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, herhangi bir patlayıcıya ve suç unsuruna rastlanmadı, Çerçioğlu'nun beldedeki ziyareti boyunca polis merkezinde tutulan Ü.M., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Konu hakkında kendisine bilgi verilmediğini kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Belediye başkanlığın süresince kaçak birçok büfeyi kaldırdık.

O olaylarla ilişkisi var mıdır bilmiyorum. Demokrasilerde bu tür olayların yaşanmamasını diliyorum. Biz çalışmaya devam ederiz, bu tür girişimler bize geri adım attırmaz" dedi. Öte yandan Ü.M.'nin, Aydın Belediyesi'nde iş makinesi operatörü olarak çalıştığı ve bir süre önce işten çıkarıldığı öğrenildi.

DHA