"Ses getirmenin gururunu yaşıyoruz"

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında 37 yıl sonra karşılaştıkları Trabzonspor'u, 3-1 yenerek kupadan elediklerini belirterek, "İyi başladığımız maçı iyi bitirdik. Karşılaşma öncesi Trabzonspor'u eleyebileceğimizi düşünüyorduk, bunu da başardık. Türkiye'de ses getirmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Ses getirmenin gururunu yaşıyoruz
04 Aralık 2013 Çarşamba 19:58 tarihinde eklendi.

Maç sonunda 90 dakikayı değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise konsantrasyon sıkıntısı yaşadıklarını söyledi: "Oyun istediğimiz gibi gelişmedi. Ne kadar rotasyon yapsak da, oyuncu değişimine gitsek de sonuçta bu kadronun içinde yer alan kişiler, Trabzonspor'u temsil etme gücüne sahip olmalı.

Bugün Trabzonspor'u yeterince temsil edemediğimizi düşünüyorum. Rakibimizi de kutluyorum. Oyuncularımızın ve bizlerin, bu maçtan sonra kendilerine düşen payı almaları gerektiğine inanıyorum. Sonuçta biz farklı kulvarlarda yarışan bir takımız. Kısa bir süre sonra başka bir müsabakaya konsantre olmak zorundayız ancak bu maçta start tembelliği yaptık. Rakibimize yeterli saygıyı göstermeden oynadığımızı düşünüyorum. Rakibi küçümsemekten çok, konsantre olmayla ilgili bir sorun yaşadık. Bunun da bedelini ödedik."

Yenilgiden herkesin ders çıkarması gerektiğini ifade eden Bordo-Mavili takımın başarılı futbolcusu Jose Bosingwa Da Silva da büyük bir camiayı temsil ettiklerini kaydetti: "Bizim gibi bir takımın, daha sekizinci dakikada 2-0 yenik duruma düşmemesi gerekiyor. Maçı Balıkesirspor'un alma nedenlerinden biri bu oldu. Tabii ki başımızı öne eğmeyeceğiz. Bu maçtan herkesin büyük dersler çıkarması gerekiyor, çünkü önümüzde önemli maçlar var."

Kaptan Olcay Adın ise, "Balıkesir, benim futbola başladığım yer. Ailem de Balıkesir'de yaşıyor. 11 yıllık profesyonel hayatımda ilk kez Balıkesirspor'a karşı oynadım. Trabzonspor'un bir futbolcusu olarak burada kazanmak ve tur atlamak isterdim ancak olmadı. Bir kapımız kapandı. Süper Lig'de ve UEFA Ligi'nde başarıyla devam etmek istiyoruz. Balıkesirspor'a kupa yolunda başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Balıkesirspor Teknik Direktör Ertekin, yaptığı değerlendirmede iyi başladıkları maçı iyi bitirdiklerini söyledi: "Trabzonspor gibi bir takımı elemek kolay değil ancak bunu başardık. Tüm futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum. İlk yarıda sonucu yakaladık, ikinci yarı skoru koruduk. Hem Balıkesir şehri hem Balıkesirspor adına Türkiye'de ses getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu maç öncesi Trabzonspor'u iyi analiz ettik, ona göre farklı bir 11'le oyuna başladık. Bundan sonra lig maçlarında da bu tür değişiklikler yapabiliriz."

Kupanın her zaman böyle sürprizlere açık olduğunu belirten Kırmızı-Beyazlı futbolculardan Aykut Çeviker de, "Çok iyi konsantre olduk. İlk yarıda girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. Bugün gururluyuz, mutluyuz ancak yarından itibaren Karşıyaka maçına motive olacağız. Ligde de kupada da gidebileceğimiz yere gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.


CİHAN