"Ses kayıtları montaj"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarının montaj olduğunu savundu.

Ses kayıtları montaj
26 Şubat 2014 Çarşamba 18:25 tarihinde eklendi.

Eroğlu, "30 Mart'ta millet, bu paralelcilere, bu şekilde kasetle siyaseti dizayn etmek isteyenlere gereken cevabı verecektir." dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından gerçekleştirilen bir dizi tesisin temel atma törenine katıldı. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Eroğlu, ses kayıtlarının montaj olduğunu ileri sürdü.

Bunun siyaseti kasetlerle tasarımlamak isteyen paralel yapının oyununun bir parçası olduğunu iddia eden Eroğlu, "Bu yapılan, hakikaten en büyük ahlaksız harekettir. Zaten biz bunun montaj olduğunu biliyoruz ama muhalefet bunun aslının olup olmadığını bilmeyen ki aslı olmadığını kendiler de biliyor. Buna rağmen bundan bir şeyler çıkarmak istemeleri de Türk siyasi hayatı açısından son derece utanç verici bir hadisedir." diye konuştu.

"BAŞBAKAN HER BAKIMDAN DÜRÜST"

Eroğlu, Başbakanla İstanbul Su ve Kanalizasyon (İSKİ) Genel Müdürlüğü'nden önce de beraber çalıştıklarını ifade ederek, "Başbakanımız gerçekten her bakımdan dürüst ve milleti için gece gündüz çalışan bir başbakandır.

Asla hiçbir şekilde bana 20 yıldır en çok yatırımlar yapan birisi olarak İSKİ'de, DSİ'de, bakanlıkta yatırım konusundan bugüne kadar, 'şu şöyle olsun' dememiştir. Bu kaset de, maalesef bu montaj kaset de oyunun bir parçasıdır" dedi. Eroğlu, 30 Mart'ta milletin bu paralelcilere, bu şekilde kasetle siyaseti tasarımlamak isteyenlere gereken cevabı vereceğini kaydetti.

Bakan Eroğlu, ses kayıtları ile ilgili hukuki sürecin hükümet tarafından başlatılacağını da dile getirdiğini anlattı. Eroğlu, şunları söyledi: "Bu konuda hukuki süreci başlatıyoruz. Bu konu da araştırılıyor tabii. Bu paralel yapılanmaya karşı devletin kurumlarını güçlendirmek için ve hukuk çerçevesinde mücadele için gerekli adımlar atılıyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu'nda yapılan değişiklik, ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı bizim devletimizin göz bebeği olan bir kurumdur. Dolayısı ile onun daha da güçlendirilmesi için yapılan bu çalışmalar neticesinde bunların üzerine gidilecektir. Yani neticede merak etmeyin milletimiz şunu bilsin, devletimiz güçlüdür. Hükümetimiz dimdik ayaktadır."

Bakan Eroğlu, DSİ tarafından Sandıklı ve Dinar’da inşa edilecek olan 7 tesisin temelini attı.
CİHAN


CİHAN